Bleach Adventure Chronicles

  5ти отряд

  Share
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  5ти отряд

  Писане by Ранс on Чет Апр 13, 2017 3:19 am

  Базата на пети отряд се състоеше от две двуетажни сгради с подобен дизайн и височина, с дървен мост, издигнат на колони, свързващ горните им етажи за по-бързо преминаване между тях. Намирайки се в по-застроена зона на Сейрейтей, всичката земя наоколо бе покрита с каменни плочки, а бели стени се издигаха по краищата на базата, за да предоставят частично уединение от шумовете на улицата и минувачите отвън.
  Първата от двете сгради служеше за събрания и всякакви ежедневни занимавки на отряда, а втората функционираше като библиотека на първият етаж и офиси на втория. Това включваше и капитанският офис, който в момента бе неизползван.
  avatar
  Сора

  Брой мнения : 27

  Re: 5ти отряд

  Писане by Сора on Пет Апр 28, 2017 4:17 pm

  След ежедневната си разходка в Руконгай, Сора се върна в бараките на пети отряд, с надеждата, че ще срещне някоя извишена личност, която да даде някаква задача. Беше един от тези бавни и скучни дни и момчето се надяваше на нещо, каквото и да е, за да убие времето. Тайничко той се надяваше да види една определена личност в отряда.
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: 5ти отряд

  Писане by Ранс on Пет Апр 28, 2017 11:02 pm

  Наоколо в бараките бе пустош обаче - и двора или входния коридор бяха празни. Тъй като се въртяха на смени, принципно винаги би трябвало да има почиващи шинигами наоколо, но явно нещо се бе случило. За щастие не след дълго се чуха забързани стъпки в далечината и един от колегите на Сора се засече с него в главната стая. Не го бе срещал досега, но по емблемата на униформата му, го разпозна, че са от същият отряд.
  - Хм?- мъжа погледна изненадано към него. - Какво правиш тук, не са ли ти дали пост?- запита той, доближавайки се към младежа. На размер и външен вид изглеждаше, като всяко друго шинигами - къса черна коса, обикновено лице и на средна възраст. Преди разговорът да продължи обаче, от стълбището водещо към горният етаж се чу женски глас.
  - Какво стана, намери ли я?- почти на бегом от там слезе младо момиче, на външен вид сигурно около 15 години, с дълга руса коса на опашка, стигаща чак до кръста и светлокафяви очи. Униформата й бе цялата намачкана, а ръкавите нагънати до рамената, привързани със специални връзки за да не падат надолу. - А, кой е този?- запита тя, очевидно изненадана от присъствието на Сора.
  - Не знам, ама е от нашият отряд.-
  - Мислех си, че само ние двамата и лейтенанта ще сме?- Добави тя със зачудено изражение, оглеждайки внимателно младежа.
  avatar
  Сора

  Брой мнения : 27

  Re: 5ти отряд

  Писане by Сора on Съб Апр 29, 2017 1:46 pm

  В първият момент, Сора, се почувства леко объркан от случващата се ситуация, но знаеше, че нещо не е наред и с радост бе готов да се включи и помогне.
  -Аз съм Сора, от скоро съм в пети отряд и нямам пост или длъжност, с която да се занимавам. Реално дойдох точно поради тази причина, искам работа или мисия, нещо, което да ми уплътни времето.
  Момчето се опитваше да изглежда колкото се може по-уверено в себе си и способностите си за да можеше да бъде взето с тях, това бе отлична възможност за него да натрупа опит.
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: 5ти отряд

  Писане by Ранс on Съб Апр 29, 2017 3:14 pm

  Мъжа вдигна рамене, почесвайки се по тила.
  - Не зависи от нас това уви.- каза той, зачуден какво да прави. Преди да стигне решение обаче, бе прекъснат от момичето, която с бърза крачка се доближи до тях двамата.
  - Направо да идва с нас, голяма работа.- безотговорно реши тя.
  - Ама чакай, не може изведнъж так...- уви, прекъснат отново, мъжа така и не си довърши мисълта, защото в стаята тъкмо влезе лейтенанта на отряда.
  - Каори-чан, Мукой-сан, готови ли сте?- Запита тя още с влизането, очевидно разбързала се за някъде.
  - Хинамори-сан!- двете шинигамита отговориха в синхрон, заставайки, като за почест. Чак в този момент лейтенанта забеляза и Сора.
  - А, ти си новият ни член. Здравей.- учтиво го приветства жената с усмивка. Вече се бяха срещали веднъж преди при записването, което елиминираше нуждата за запознанства.
  avatar
  Сора

  Брой мнения : 27

  Re: 5ти отряд

  Писане by Сора on Съб Апр 29, 2017 5:02 pm

  Ентусиазмът в Сора напираше, след като чу, че му е позволено да придружи остналите шинигамита на незнайното все още приключение. Обстановката в стаята се промени драстично с влизането на лейтенанта, моментално момчето направи лек поклон към Хинамори в знак на уважение.
  -Здравейте, Хинамори-сан!- отвърна шинигамито с леко въодушевена нотка, защото най-после срещна личноста, която толкова се надяваше да види.
  След поздрава, Сора не знаеше какво да каже повече, а определено не искаше да прави лошо впечатление толкова бързо, затова просто замълча, надявайки се да му бъде възложено какво да прави.
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: 5ти отряд

  Писане by Ранс on Нед Апр 30, 2017 4:11 am

  Хинамори очевидно се нае да пита изписаният на лицето й въпрос "Какво има?", но се спря момент преди това.
  - О, съжалявам. Напълно забравих, че нямаш още пост. Съжалявам, трябваше да изпратя някой да те информира.- тръгна да се извинява многократно тя, когато мъжкият шинигами се намеси.
  - Напротив Хинамори-сан, не е ваша вината! Едва наскоро се възстановихте, а и толкова много работа имате в момента... Всеки би допуснал подобна дребна грешка на ваше място.- нервно се заобяснява той, опитвайки се сякаш да избегне някаква емоционална мина.
  - Тамън е свободен сега да се поразкърши с истинска битка.- Каза ухилена русокосото момиче,  докато си раздвижваше рамената.
  - Каори, не всички са като теб...- коментира мъжа с въздишка.
  - Сора-сан, как си с кидоутата? Можеш ли да се биеш от безопасно разстояние?- Попита Момо, все така учтиво. Бе се замислила за нещо, като по сериозното й изражение се четеше, че вероятно е свързано с мисията и присъствието на младежа в нея.
  avatar
  Сора

  Брой мнения : 27

  Re: 5ти отряд

  Писане by Сора on Нед Апр 30, 2017 1:14 pm

  От всичко, което момчето чу в последните няколко изречения на лейтенантката и на другите шинигамита, започваше да му става ясно, че нещо сравнително сериозно се случва някъде.Това бе перфектната възможност, в която Сора можеше да докаже себе си, като част от пети отряд и бъдещето си място в йерархията. Лека усмивка се появи на лицето му.
  -Мисля, че ще се справя добре с тази задача, а и предпочитаният ми метод за битки е точно с кидоу, все още нямам кой знае какво ниво на опит, но вярвам, че мога да се оправям и сам.
  Сора опитваше да изглежда колокото се можеше по-уверен в жестовете, които правеше и думите, които изричаше. В главата на момчето вече се появяваха образи на различни по размер холоу-ли, спасителни мисии и опасни ситуации.
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: 5ти отряд

  Писане by Ранс on Нед Апр 30, 2017 8:25 pm

  - Епа супер, още един човек да ме съпортва!- доволно възкликна младото момиче, приключвайки с физическите загрявки.
  - Вярно е, че така ще можем да се разделим на двама специалиста за близък бой и двама за далечен...- замисли се мъжа, за пръв път сякаш съгласявайки се с мнението на русокоската.
  - Добре тогава, решено е.- вмъкна Хинамори, след което се обърна за да отвори вратата зад нея. - Да вървим.- явно по пътя щяха да се обсъждат детайлите.
  - Аз съм Мукой Кента, а тя е Тетсу Каори. Приятно ни е.- каза чернокосият шинигами, представяйки себе си и момичето, веднъж щом бяха поели по пътя.
  - Йо.- добави тя с усмивка.
  - Относно задачата ни: ще ходим в Киото - човешкият свят. В момента там се случва голяма холоу инвазия и ние ще трябва да разберем и отстраним причината за това.- започна да обяснява Момо. - Другите отряди също ще пратят помощ, но ако се наложи може да потрябва групата ни индивидуално да действа.- Сенкаймон-а не бе далеч, така че това вероятно щеше да е единственият шанс на Сора да задава въпроси, преди да започне мисията.
  avatar
  Сора

  Брой мнения : 27

  Re: 5ти отряд

  Писане by Сора on Нед Апр 30, 2017 9:48 pm

  Развиващата се ситуация бе доста по-мащабна от колкото момчето си представяше, но до някъде добиваше смисъл, все пак в цялата мисия бе замесен и лейтенант.
  -Сора, на мен също ми е приятно. Кента, Каори искам да знам вашите рангове ако сте офицери. - шинигамито знаеше, че щом всичко се развива с такава скорост, надали имат някаква информация относно случващото се в човешкият свят.
  -Разделението ми звучи удачно, не съм от типажа хора, които обичам да навлизат в близка конфронтация с врага.-
  Притеснението започваше да оказва леко влияние, шинигамито усети как едната му ръка леко потрепна. "Сега не е момента за глупости Сора, тренирал си толкова много, влезе в отряда, в който искаше, време е да докажеш своята потребност пред останалите." - след тази окуражителна мисъл, той стисна юмрук и бе готов за каквото й да е от другата страна на сенкаймона.
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: 5ти отряд

  Писане by Ранс on Пон Май 01, 2017 2:08 am

  - Аз съм 17то място, макар че не очаквай много от мен. Сигурно и ти можеш да ме биеш.- скромно отвърна мъжа, почесвайки се някак засрамен по бузата.
  - Кента общо взето само да се защитава може, ама в това е много добър.- уточни Каори, весело. - Мен пък ме търси, като ти трябва да разбиеш някое лице.- каза тя, правейки V знак с ръка, след което доволно заяви: - Аз съм 3то място и само Хинамори-сан може да ме бие в отряда.-
  Тъкмо тогава четиримата достигнаха дестинацията си.
  - От тук нататък, когато изникне битка, винаги гледай един от тях двамата да е пред тебе Сора-сан.- добави грижливо Хинамори, след което поръча да се отвори сенкаймон-а. От този момент, мисията започна.

  Щом преминаха от другата страна, групата вече се намираха в човешкият свят, насред една голяма улица. Суматохата наоколо бе сериозна, а реатсу имаше всякакво във всички посоки. Лейтенанта се огледа, търсейки нещо с поглед или реатсу.
  - Натам!- викна тя, сочейки напред по улицата, към центъра на града.

  /Продължаваш да пишеш в главната улица./

  Sponsored content

  Re: 5ти отряд

  Писане by Sponsored content


   В момента е: Пет Яну 18, 2019 7:26 pm