Bleach Adventure Chronicles

  10ти отряд

  Share
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  10ти отряд

  Писане by Ранс on Чет Апр 13, 2017 7:38 pm

  Базата на десети отряд бе разположена в покрайнините на Сейрейтей, което позволяваше за малко по-разгърнат вид на постройката. Нямаше ги загражденията от стени и големите порти с пазачи, а платформата за събрания и тренировки бе на открито, насред двора, където имаше достатъчно простор за всички.
  Вътре пък обзавеждането бе уютно и приветливо, със специални стаи за библиотеки, разпускане, лоби и така нататък. Благодарение на работливият характер на членовете на отряда, всичко наоколо се поддържаше в отлично и изрядно състояние, освен когато лейтенант Матсумото бе решила да си викне компания за пиене и неизбежно настъпеше хаос за остатъка от вечерта.
  Капитанският офис, принадлежащ в момента на Хитсугая Тоширо, се намираше в дъното на горният етаж.

  Re: 10ти отряд

  Писане by Рикуто Моритаме on Сря Май 17, 2017 8:44 pm

  Макар и все още да беше непознат с традициите в Сейрейтей като цяло, Моритаме дори не беше изнервен или развълнуван през първия му ден като член на отряд 10-ти. Нямаше място за такива емоции, които само щяха да го спъват, знаеше едно - и то беше че трябваше да се справи изрядно със задълженията си, и това не беше само защото го беше прочел някъде, ами защото той си имаше подобно внушение, стандартите му бяха високи и очакваше да му дадат някаква зарибяваща мисия, защото в Сейрейтей обстановката беше прекалено скучна, нямаше живо пиле, а небето беше дори заплашително спокойно. Моритаме само можеше да предвиди, че някъде се случваше нещо интересно, и разкърши вратът си, настройвайки се за купон.
  "Мисля, че това т'фа място ще ми допадне." - зарадва се той вътрешно когато огледа колко обширно беше пространството, и се подсмихна самодоволно. Мястото беше добре изолирано в покрайнините на локализацията, така че Рикуто да има пълна свобода да прави каквото си иска, и никой да не нарушава спокойството му когато му се искаше да е сам. Рикуто тръгна да се изкачва по стълбите и се насочи към дъното на втория етаж където беше стаята на капитан Хитсугая. Смяташе да направи посещение на капитана, преди да му скимне да хукне някъде другаде напълно безцелно, нека поне преди това да се здрависат и да си кажат по едно "Йо, к'фо ста'а?", а от там-нататък - к'вото дойде.
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: 10ти отряд

  Писане by Ранс on Пет Май 19, 2017 4:22 pm

  Рикуто обаче вместо капитан или лейтенант, срещна в бараките на отряда само обикновени шинигамита, като него. Всичките се подготвяха за някъде.
  - Новият член ли си ти? - запита го един от тях, минавайки покрай него. - Има спешна ситуация в човешкия свят и всички свободни шинигамита се изисква присъствието им там. Капитан Хитсугая вече издаде заповедите преди няколко часа, така че като си готов се отправи към главния сенкаймон. Там ще те информират допълнително.- явно още от първата си мисия чернокоското щеше да ходи в човешкия свят.

  Re: 10ти отряд

  Писане by Рикуто Моритаме on Пет Май 19, 2017 6:42 pm

  -Фи-и-иу... - подсвирна саркастично Моритаме след като чу обяснението. За Рикуто правеше смисъл, обаче, в базата на отряда беше почти безлюдно, нямаше други освен някакви обикновени шинигамита като него, които се подготвяха да потеглят по някое време, скоро щеше да бъде напълно празно.
  -...Човешкия свят, а? Значи е нещо наистина проблемно. - напълно небрежно потвърди Рикуто без дори да се напряга, за учудение на част от другите които все още не бяха готови и не осъзнаваха колко спешна беше ситуацията. Рикуто нямаше нужда от никакви излишни церемонии, той рязко се обърна към изхода, сменяйки своята траектория към дестинацията, където му казаха да отиде - която беше една от портите на Сейрейтей, ако не го лъжеше паметта.
  "Значи главният Сенкаймон?" реторично зададе в умът си Моритаме, сякаш знаеше какво прави, но всъщност си нямаше и на идея какво да очаква отвъд това измерение. Рикуто обаче като пълен непукист просто повдигна рамене, оставяйки се на течението да го носи, независимо с колко неприятности щеше да се сблъска, той усещаше, че за него не е кой знае колко невъзможно да се справи със задачата, която щяха да му поставят, навярно чак като стигне портите, ако ли не - всичко щеше да му се изясни от първо лице така или иначе, веднъж щом мине през портала.
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: 10ти отряд

  Писане by Ранс on Пон Май 22, 2017 5:14 pm

  Щом достигна до въпросната порта, Моритаме бе посрещнат от две шинигамита, чакащи на входа. След като го разпитаха за отряда му и друга такава информация, те подробно му обясниха всичко относно ситуацията в момента. В Киото се случвало неизвестно бедствие, заради което стотици (а може би и хиляди) холоус били нападнали града, а по някаква причина повече не можело и сенкаймони да се отварят там.
  - Съответно, ще трябва да те пуснем в покрайнините на града и от там сам да си проправиш път навътре.- довършиха те, след което направиха някакво специално заклинание, което накара портата да засияе ярко.
  На другият край се намираше човешкият свят. Макар да бе вечер, безлюдните околия навсякъде бяха осветявани благодарение на ярките градски светлини. Това щеше да улесни ориентирането на шинигамито.
  /Пиши вече в Околията на Киото./

  Sponsored content

  Re: 10ти отряд

  Писане by Sponsored content


   В момента е: Пет Яну 18, 2019 7:27 pm