Bleach Adventure Chronicles

  Околията на Киото

  Share
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Околията на Киото

  Писане by Ранс on Сря Апр 26, 2017 9:58 pm

  Представлявайки най-крайните части от града, тук в околията съответно бе и най-спокойна ситуацията, тъй като вниманието на всички същества и хора със специални сили бяха насочени към центъра, където се намираше магическият замък.
  Въпреки това, атмосферата все пак бе напрегната, поради масовата евакуация, която се извършваше в целият град и паниката, предизвикана от нея.
  avatar
  Прабуд Ек

  Брой мнения : 2

  Re: Околията на Киото

  Писане by Прабуд Ек on Сря Апр 26, 2017 10:28 pm

  С течението на годините, Ек сякаш забелязваше все повече и повече души, но холоу бе виждал само три пъти. Не желаеше да стават четири.
  Дори силната аларма от градската евакуация едва извади монаха от медитацията му в парка. Отвори очи и се изправи, макар краката му да се бяха схванали. Десетки монети, които случайни минувачи бяха поставили в скута му паднаха на земята и се затъркаляха наоколо. Ек не се нуждаеше от парите им и не разбираше защо го нагърбваха с бремето на парите? Какво толкова им беш направил?
  Развитите му сетива усетиха прилива на енергия, идващ от покрайнините на Киото. Мистерията, подобна на магнит го привлече и Ек закрачи натам, бос, подпирайки се на дървената си тояга.
  avatar
  Йоши

  Брой мнения : 29

  Re: Околията на Киото

  Писане by Йоши on Чет Апр 27, 2017 5:39 pm

  Йоши тихомълком се прокрадваше покрай сградите или покривите им. Всички бяха заети да бягат и крият, като той не беше изключение. Само дето не планираше да се скатава при обикновените хора. Не искаше да си има вземане-даване с твърде много народ, камо ли някой да му нарежда кое е най-добре за неговото собствено добро. Не вярваше да са много добре подготвени, за да ги спасяват от неща, които не бяха свързани с техния свят. Може би някоя душа щеше да му даде повече информация, за случващото се, макар че вероятно и те щяха да са се насрали от страх до този момент. Времето щеше да покаже, за сега смяташе да е скатавка и да дебне. Можеше да му се усмихне късмета и да види късмета на някое шинигами. Ако се стигнеше до там и Холоу щеше да пречука, но те не го тревожеха толкова много. Тъпи животни, които просто ядат каквото видят, без да им пука. Шинигамитата, за сметка на това, много прецизно мразеха куинши. Йоши също ги мразеше на свой ред. Ситуацията щеше да е чудесна да отърве света от няколко.


  _________________
  Achievement: Първия НПЦ кил в играта. Very Happy
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: Околията на Киото

  Писане by Ранс on Пет Апр 28, 2017 11:43 pm

  И Ек и Йоши, въпреки различните им местоположения, усещаха два големи източника на енергия - първият идващ от центъра на града, а вторият далеч на изток, към полетата точно отвъд Киото. Допълнително към това започнаха да усещат и множеството холоус, появяващи се от източника извън града - сигурно вече наброяващи над 100.
  Имаха все още време да решават дали щяха да ходят към някое от тях или да се отдалечават в противоположна посока. Едно нещо бе сигурно обаче - при наличието на толкова много холоус, нямаше начин и шинигамитата да не се появят скоро.

  Паркът, където Ек бе, се намираше няколко километра на запад от центъра на града и засега наоколо положението бе спокойно (що се отнася до битки).
  Йоши от друга страна инцидента го бе заварил в източната част на града, което означаваше че сега се намираше точно между двата големи реатсу източника.
  avatar
  Прабуд Ек

  Брой мнения : 2

  Re: Околията на Киото

  Писане by Прабуд Ек on Съб Апр 29, 2017 10:35 am

  Още щом беше усетил огромният реатсу източник едва на няколко километра от себе си, Ек не можеше да се възпре от това да се поинтересува. Насочи се към центра на града със спокойна крачка, макар всички да тичаха и крещяха панирани.
  Вдишваше равномерно и дълбоко, все едно беше който и да е друг ден... но денят нямаше да остане такъв за дълго.


  _________________
  “Man suffers only because he takes seriously what the gods made for fun.” ― Alan W. Watts
  avatar
  Йоши

  Брой мнения : 29

  Re: Околията на Киото

  Писане by Йоши on Съб Апр 29, 2017 2:36 pm

  Йоши нямаше намерение да участва твърде директно в тази инвазия, но факт бе, че не можеше да остави стотици холоу просто да влязат и да опостушат града. Знаеше, че проклетите шинигами щяха да се справят със заплахата по някое време, но това не гарантираше оцеляването му. Колкото и налудничаво да беше, по-близо до центъра на събитията щеше да е в по-голяма безопасност. Поне той. Обикновен човек щеше бързо да бъде изяден, но куиншито щеше да натрупа информация, с която да работи. Предполагаше, че в центъра ще има много повече шинигами, заради опасността за хората и заплахата там трябваше да се потуши най-бързо и ефективно. Затова пък основното и важно събитие щеше да се състои в покрайнините. Там нямаше да има толкова добро прикритие, нито хай граунд, но щеше да е наясно какво се готви. Ако спекулациите му бяха верни. Пък и ако там имаше по-малко шинигами, щеше да може да снайпва някой от време на време. Просто щеше да се старае да има холоу наблизо, който да се погрижи за трупа. Пък после щеше да очисти и звяра.


  _________________
  Achievement: Първия НПЦ кил в играта. Very Happy
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: Околията на Киото

  Писане by Ранс on Съб Апр 29, 2017 4:25 pm

  Едва след броени минути Ек попадна на ситуация изискваща вниманието му - някаква обикновена душа я атакуваше холоу, наподобяващ на голяма змия (достигаща човешки размери). Звяра изглеждаше див и без логична мисъл в съзнанието си. Освен зъбите на маската, опасност представляваше и краят на опашката му, който бе изключително заострен и вероятно можеше да се ползва за пронизване.
  В момента змията бе с гръб към него и вероятно нямаше да може да реагира на първото действие на монаха.
  ***

  Не отне дълго време на Йоши да усети появата на чуждо реатсу... даже 2. Принадлежаха на шинигамита със сигурност и се намираха малко по-наред, в посоката която и без това бе поел. Няколко пресечки преди да ги достигне обаче бе изненадан от взрив, случил се в блока покрай който минаваше (движиш се по улиците в момента). В следващият момент стената на вторият етаж се разби и от нея изхвърча една жена, която се просна безжизнено долу на паважа. Не можеше да я огледа добре от далеч, но бе облечена с черна тениска и сини джинси, което вероятно означаваше, че не е шинигами.


  Последната промяна е направена от Ранс на Съб Апр 29, 2017 8:10 pm; мнението е било променяно общо 1 път

  Хибики Кьо

  Брой мнения : 25

  Re: Околията на Киото

  Писане by Хибики Кьо on Съб Апр 29, 2017 7:16 pm

  Кьо се разхождаше както обичайно, размишлявайки как да "припечели" малко пари. Беше се запътила към центъра на града, където обикновено имаше навалица, а това бяха лесни цели, на които да свие портфейлите. Внезапно, сякаш усети голяма сила във въздуха откъм посоката, в която вървеше. Ставаше нещо странно, което не беше за изпускане. Забърза ход, но едновременно стана и по-предпазлива, поемайки по по-тъмните и ненаселени улички. Щеше да се приближи възможно най-близо без да е в центъра на суматохата.
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: Околията на Киото

  Писане by Ранс on Нед Апр 30, 2017 4:32 am

  Изненадващо за момичето, тя доста скоро достигна лимита на "възможно най-близо". Едва няколко минути път я беше отвел до центъра на града, от където се усещаше големият източник на реатсу... който всъщност се оказа голям средновековен замък, сега намиращ се на около половин километър от нейната позиция. Това определено тя не го помнеше да го е имало преди. Още по-странното бе и лилавата мъгла, която сякаш извираше от стените на замъка и постепенно се разпръскваше навсякъде. С тази скорост, след десетина минути сигурно и улицата на Хибики щеше да е покрила.
  Наблизо в ляво имаше евакуираща се тълпа цивилни, измежду които се усещаха и няколко по-специални индивида със собствено реатсу. Дали се прикриваха из хората или ги пазеха обаче не бе ясно.

  Преди момичето да вземе решение, какво да прави, нещо друго също привлече вниманието й - една голяма корпоративна сграда, която тъкмо бе попаднала в обхвата на лилавата мъгла напълно изчезна, сякаш никога не е съществувала, а на нейно място сега имаше старинна арена, наподобяваща тези от гладиаторските филми. Допълнително към това, от двете страни на арената се издигаха дълги стени, точещи се километри във всяка посока. Това означаваше, че единственият начин да се достигне до замъка бе или директно през арената или да се заобикалят стените за кой знае колко дълго.
  avatar
  Йоши

  Брой мнения : 29

  Re: Околията на Киото

  Писане by Йоши on Нед Апр 30, 2017 5:39 pm

  - Шибана работа - изпсува Йоши, забивайки крака на едно място. Беше решил да не се отклонява и да потърси двете шинигами, за да се пробва срещу тях, но явно съдбата имаше друг план за него. Като цяло не смяташе да спасява хора, а факта че наблизо имаше две шинигами го караше да смята, че няма нужда да се занимава с мадамата, но щеше поне да я провери дали е добре. Ако експлозията беше причинена от създание, а не от предмет, като газова бутилка например, то шансовете й нямаше да са много големи. Докато шинигамитата й обърнеха внимание, можеше да е вече пътник. Изяден пътник. И макар да не беше чудесен човек, Йоши реши да не я оставя на някой холоу, въпреки че май не усещаше някакво реятсу от нея. Тях ги мразеше не по-малко от шинигами и нямаше против да изнесе някой, ако се наложи. Просто не обичаше да привлича внимание, но сега май нямаше как. С появата на тези два е огромни източника на реятсу, нямаше как да не са плъзнали холоу навсякъде. Йоши се приближи плахо до момичето, за да разбере има ли пулс и изглежда ли фатално ранена. Оглеждаше се и се ослушваше през цялото време. Въпреки че се стараеше да прикрива присъствието си, не беше изключено някой вече да му е обърнал внимание. Или по-зле - да го ловува.
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: Околията на Киото

  Писане by Ранс on Нед Апр 30, 2017 10:00 pm

  Жената за щастие изглеждаше жива и даже бе едва в съзнание, съдейки по няколкото измъчени кашлици, които направи. Русата й дълга коса бе цялата в сажди, а лицето й в драскотини и тук таме някоя синина. Кръв не изглеждаше да тече от някъде, но лявата й ръка определено бе счупена.
  - П... помощ..- бе единствената дума, която успя да прошепне, щом видя младежа. Сега като бе достатъчно близо, Йоши успя да усети изключително слабо реатсу от нея. Вероятно го бе изхабила повечето. За какво обаче?
  - Къх, приятели ли си викна?- чу се мъжки глас отгоре и през дупката в стената се подаде мургав мъж, с войнишка прическа, черен потник и панталони. Без да се замисли скочи от там, приземявайки се на улицата с лекота. Ако това не бе достатъчен показател за факта, че не цивилен, то реатсуто му със сигурност е. Йоши бе горе-долу наравно с него в този аспект. На колана му бяха наредени множество малки ножове, а в дясната си ръка стискаше железен бокс. Между двамата имаше 5 метра разстояние в момента, което бързо започна да се скъсява с всяка крачка, която непознатият мъж правеше напред.
  avatar
  Йоши

  Брой мнения : 29

  Re: Околията на Киото

  Писане by Йоши on Нед Апр 30, 2017 10:41 pm

  Изключително неприятна ситуация. Йоши не беше много сигурен колко от ресурсите си иска да похаби в битка с противник, който даже не беше шинигами или холоу. Бяха равностойни, така че не можеше да си позволи да му даде каквото и да е преимущество. А с този бокс всяка крачка си беше немалко такова. Вече се беше хванал на хорото и то с най-глупавия възможен ход. Трябваше да изчака на разстояние, но тогава онзи можеше просто да я довърши от разстояние с ножовете. Така че се самоуспокояваше, че решението му не беше толкова грешно, колкото принципно би било в ситуацията на настъпил хаос и паника. Изобщо не му се нравеше, че бе оставил онзи така да скъси дистанцията, но явно бе загубил инстинкта си, заради липсата на заплахи в последно време. Е, този път получи шамар в лицето от съдбата, която бе решила да му напомни, че трябва да внимава малко повече. Трябваше да си спечели време. Трябваше и да спаси жената. Варианта беше да се опита да избяга с нея, но макар да бе доста атлетичен, нямаше как да я носи и да се измъкне на агресивния типаж. Остави го да се приближи още съвсем малко, за да е сигурен, че дистанцията е идеална. Едва ли щеше да се е сблъсквал с куинши до сега, че да знае какво може да очаква. Всъщност самия Йоши не се беше сблъсквал с друго куинши извън клана си до този момент. Вероятно противникът му считаше, че е просто друг човек със висока душевна енергия. Съдбата да обича смелите. Белокосият измъкна една гинто капсула от джоба си и я хвърли към противника. Смяташе да го заключи в хубава голяма желязна кутия. Заговори, а ръцете му засияха в цвета на косата му от енергия:
  - A silver rod strikes the five-fingered stone bed - Gritz!
  След думите си отскочи назад, а от левия му брейслет щеше да се образува енергиен лък, с който смяташе да покоси врага си. И за да е сигурен в успеха си планираше да канализира реятсуто си в Heilig Pfeil и да стреля малко преди техниката му да се е развалила. Искаше да прониже врага си право в сърцето, преди да е разбрал какво го чака в битка с Йоши.


  _________________
  Achievement: Първия НПЦ кил в играта. Very Happy

  Хибики Кьо

  Брой мнения : 25

  Re: Околията на Киото

  Писане by Хибики Кьо on Пон Май 01, 2017 12:21 am

  "Еба си..." - единствено си помисли момичето, наблюдавайки всичко случващо се. Нямаше си грам идея какво и защо. Как можеше една сграда да изчезне от нищото? Това значеше ли, че лилавата мъгла имаше такава способност? Или друг беше източника на изчезването? Във всеки случай, не мислеше засега да оставя тази субстанция да я докосва. Реацуто, което усети преди малко, не можеше да бъде определено на кого е точно заради това, че бяха купчина хора. Това й се стори като по-добър план от нейния. Щеше да се опита да се внедри незабележимо сред останалите цивилни, прикривайки възможно най-много следите си и в същия момент отдръпвайки се бавно от приближаващата мъгла. Не смяташе да взима никакви прибързани решения без каквато и да е информация.
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: Околията на Киото

  Писане by Ранс on Пон Май 01, 2017 5:25 am

  Мъжа видя хвърлената към него гинто капсула, но явно не знаеше за какво служи, тъй като просто се наклони леко в страни, опитвайки се да я остави да го подмине. Моментално край него се сформира сребриста кутия, затваряйки го вътре. Чу се думкане и викане, но явно не му стигаше силата да разбие стените.
  В края на хода, когато й изтече времето, кутията започна да се разтапя, докато след секунди не се разпадна нацяло. Противника на Йоши направи гневна крачка напред, но преди да може да последва с втора се оказа с енергийна стрела в торса. Сърцето му още работеше, но раната въпреки това бе критична.
  /60 щети/
  - Ъгх... шибан...- опита се да говори той, но бе прекъснат от кръвта, която му се наложи да изкашля. Моментално се присегна към един от ножовете на колана си, изваждайки и мятайки го с едно плавно движение към куиншито. Повече от това не успя да направи обаче, тъй като Йоши можеше да реагира преди да е имал шанса за друго действие.
  ***

  Внедряването на Кьо в тълпата протече безпроблемно. Никой не я забеляза и макар вероятно другите наоколо да усещаха реатусто й, нямаше как да знаят, че идва точно от нея измежду всичките тези хора. Същото обаче важеше и в обратната посока - неясно й бе, къде точно из цялата навалица са другите специални хора.
  Този проблем за щастие бързо се реши, когато четири диви холоус се зададоха в далечината, очевидно насочени насам. Двама мъже, единият с тояга, а другия целият нарамен с колани за епруветки и стъкленици се отделиха напред, насочвайки се към заплахата. Говореха си нещо, споменавайки името на Седжокай веднъж.

  Същевременно, момичето усети, че града бързо бе започнал да се пълни с реатсуто на шинигамита. Даже ако се отклонеше в ляво, след няколко пресечки вероятно щеше да достигне една по-голяма групичка такива.
  avatar
  Йоши

  Брой мнения : 29

  Re: Околията на Киото

  Писане by Йоши on Пон Май 01, 2017 1:17 pm

  Йоши беше повече от доволен как се развиваха нещата. Тактиката му бе успешна и врагът му всеки момент щеше да бъде повален, но куиншито не можеше да разчита на липса на регенерация и да се надява, че онзи щеше да умре от раните си. Изглеждаше твърде корав. Особено когато можеше да взриви стена на блок ей така. Щом видя политащия към него нож, светлокосия веднага канализира изключително голямо количество от реятсуто си, за да се придвижи мигновено зад противника си. Щеше да му е много трудно да го проследи с поглед и да разбере, че всъщност Йоши не беше избягал, а се беше наврял още по-близо до него. Дано само не се окажеше поредната му тежка грешка. Макар първата да компенсира доста умело. След хиренкиякуто, което трябваше да му позволи да се измъкне от ножа, както и да смени позицията си изключително бързо, арчърът планираше да стреля в същата точка, както преди малко, но този път в гръб. Искаше вече да отвори дупка в тялото на врага си. Този път нямаше да ползва свещената стрела, защото отнемаше време, а просто щеше да използва малко реятсу от околната среда, за да изстреля поредната си атака към неподозиращия мъж. Стараеше се да бъде прецизен, за да не осакати жената от другата страна, докато го прави. Все пак заради нея си беше навлякъл тази битка и ако й се случеше нещо кофти щеше да му нарани самочувствието. Ако не можеш да спасиш един човек, докато преборваш друг, как изобщо ще се изправи срещу шинигами или цяла група такива?


  _________________
  Achievement: Първия НПЦ кил в играта. Very Happy

  Хибики Кьо

  Брой мнения : 25

  Re: Околията на Киото

  Писане by Хибики Кьо on Пон Май 01, 2017 2:21 pm

  Докато се опитваше да различи кои хора не бяха обикновени граждани, те сами се показаха. Небрежен ход от тяхна страна или не им пукаше за Кьо? Тъй като беше сигурна, че и те могат да я усетят донякъде. Споменаването на Седжокай потвърди подозренията й. Тя спекулираше, че може да са от тази организация, към която проявяваше интерес. Имаше планове да се внедри в ранговете им, естествено със свои си замисли за развитие. Сега въпросът беше дали да действа заедно с тях, за да се докаже като силна и надеждна, и да я препоръчат за присъединяване към организацията, или да чака да види способностите им. Ако бяха твърде силни, имаше шанс да е безполезна. Ако бяха твърде слаби, имаше шанс да умрат и да не й помогнат с присъединяването. А може би грешеше и не бяха от Седжокай, тъй като не чу разговора им добре. В крайна сметка, реши да не се намесва все още. Продължаваше да се дърпа назад с тълпата бавно и същевременно да следи двамата доколкото може. Ако щяха да й избягат от поглед, щеше да се отдели от множеството хора и да ги наблюдава от сенките, възможно по-далеч.
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: Околията на Киото

  Писане by Ранс on Пон Май 01, 2017 6:38 pm

  Hirenkyaku-то на Йоши се оказа твърде бързо за мъжа да проследи или реагира. Много му се бяха струпали изненадите една след друга - нито очакваше противника му да ползва такива магически капсули, нито да е стрелец. Сега на всичкото отгоре и на такива невъзможни скорости бе способен. Новата енергийна стрела се заби право в гърба му, довършвайки го.
  /20 щети, мъртъв е./
  Изплювайки поредната доза кръв, врага падна на земята и не помръдна повече.
  - Ъхх...- междувременно жената явно почваше да се посъвзема, съдейки по пъшкането й от болка.

  От съседната улица се чу стереотипния за повечето холоус рев и то не от един, а няколко източника. Насочваха се насам, вероятно привлечени от битката. Междувременно пък, реатсуто на Шинигамитата, които младежа усещаше по-рано, сега се бе разбушувало изведнъж, а срещу тях се биеше някой друг, с почти двойна енергийна сила на Йоши.
  - Ма... магазинът...- започна да говори русата дама на куиншито, насочвайки вниманието му към един близък антикварен магазин. Бе успяла да се изправи на колене вече, така че ако не друго, поне нямаше да загуби съзнание скоро.
  ***

  Секунди по-късно, двамата мъже се сблъскаха с четирите холоус. Единият от тях изглеждаше като двуглаво куче, вторият грамаден прилеп, а останалите два бяха с еднакъв облик - левитираща топка от катранена слуз, първата от които имаше око на маската си, а другата уста.
  Кучето се затича най-напред и веднага си пое тоягата на първият мъж в едната глава, но другата уви захапа оръжието, задържайки го така. Прилепа в този момент се спусна към същият човек, целейки се да го захапе, което не му остави избор освен да пусне оръжието си и да се дръпне.
  Щом атаката на крилатият холоу пропусна целта си, другият мъж разкопча едната епруветка от колана си и я метна по него. Стъклото се счупи при сблъсъка с прилепа и моментално се създаде взрив, отблъскващ холоула назад и ранявайки го значително.
  През това време обаче двете левитиращи топки бяха заобиколил човекът с тоягата. Този с окото го опръска със слуз, а онзи с устата сформира от тялото си дълъг шип, който се изстреля и заби в ръката на жертвата.

  Реатсуто на шинигамитата в далечината бе започнало да се отдалечава все повече и вероятно това бе последният шанс на Хибики, ако ще си променя мнението да тръгва след тях.

  Хибики Кьо

  Брой мнения : 25

  Re: Околията на Киото

  Писане by Хибики Кьо on Пон Май 01, 2017 7:05 pm

  Изглежда двамата бойци не бяха от най-слабите, но не бяха и кой знае колко силни. Може би щяха да победят, ако беше само две на две, или да са поне равни, но числовото преимущество на холоулите не беше в тяхна полза. Кьо реши да им помогне все пак, мислейки си, че ще може да предотврати смъртта им, и се затича към битката. В момента, в който беше в обсег да си използва техниките, тя щракна с пръсти, запращайки един Boom по съществото с шип. Очакваше удара да накара холоула да извика, че да използва неговия глас като обикновена вълна, която да увеличи и да удари другия слузест холоу. Битките на открито не бяха любимото й нещо, но момента на ситуацията я накара да действа така. Надяваше се да не съжалява за това.
  avatar
  Йоши

  Брой мнения : 29

  Re: Околията на Киото

  Писане by Йоши on Пон Май 01, 2017 7:12 pm

  Йоши се огледа и ослуша хубаво. Усещаше все повече надвиснали опасности и единствено факта, че не са близо до центъра го караше да се чувства готов да подпомогне мадамата и идеята за нейния магазин. Както и надеждата, че ще могат да се скрият хубаво там. Но най-вече искаше тя да държи в тайна факта, че куиншито съществува. Лъка му изчезна, оставяйки ръцете му свободни да провери набързо джобовете му. Смъкна колана, барабар с ножовете и боксовете, за да не ги държи в ръце и го преметна през рамо, а бокса смяташе да прибере в задния си джоб. Дано в джобовете държеше някой лев, че Йоши така и така я беше закъсал в последно време. Последното нещо, което направи бе да отреже презрамките на потника му и да го вземе, за да го използва като превръзка за жената. Нямаше никакво време и трябваше изключително бързо да я вдигне на крака и да прекара ръката й през свободното си рамо, за да я поведе към въпросния магазин. Дано не беше заключен. И дано нямаше предвид, че трябва да бягат от него, а не да идат там.
  - Никога не си ме виждала - рече белокоското, докато я мъкнеше към антиквариата.


  _________________
  Achievement: Първия НПЦ кил в играта. Very Happy
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: Околията на Киото

  Писане by Ранс on Вто Май 02, 2017 2:57 am

  Както и Кьо предполагаше, когато звуковата вълна удари първият холоу, той наддаде типичният за тях рев, който съответно бе подсилен от момичето и запратен право към другата черна топка.
  /20 щети на холоула с устата; 0 на другия/
  Ударната вълна от техниката си бе свършила работата и накара част от черната слуз да се разхвърчи назад, като кръв. Това значително намали размера на съществото (близо с 1/3). Другото с окото обаче не се повлия по никакъв начин от силният звук... даже не реагира на него.
  - Хъх? От кои си ти?- Запита мъжа със стъклениците, щом видя намесата на момичето. Нямаше време да чака за отговор обаче, тъй като двуглавото куче се бе хвърлило към приятелят му, който сега не бе способен да се защитава заради набучената му ръка. Изваждайки една ампула с някаква кафеникава енергия, той я метна пред псето и моментално от там се издигна каменна стена, в която то се блъсна с все сила. Прилепа и той оставаше зад стената.
  Двете слузести кълбета обаче нямаха намерение да чакат. Това с окото се обърна към Хибики, изстрелвайки от тялото си голямо количество слуз, по същият начин, както бе направило с предната си жертва. Другото с устата пък започна да създава нов шип, много по-голям от предния.
  Използвайки това време, раненият мъж се дръпна назад, заставайки до приятеля си.
  ***

  За щастие на Йоши, въпросният магазин не бе заключен. Щом влязоха вътре, той веднага усети миризмата на старо дърво и книжа. Мястото бе догоре пълно с всякакви дреболии и тринкети. Всичките изглеждаха напълно обикновени обаче, нищо хващащо окото.
  - Под касата...- бавно каза жената, упътвайки младежа на къде да ходят. Щом достигнаха мястото, тя бавно отвори едно от дървените чекмеджета на шкафа там със здравата си ръка. Вътре имаше малка чантичка за кръст, в която се държаха няколко продълговати кутии с хапчета и разни ампули. Отваряйки едната кутийка, русокоската без да му мисли глътна три хапчета от там. Изминаха няколко секунди в тишина, след които тя най-накрая се обади с въздишка.
  - Така е по-добре. Благодаря...- Тона й бе живнал и даже вече можеше сама да стои права, без да трябва куиншито да я придържа. Сериозните рани не се бяха възстановили, но поне реатсуто и жизнеността й се качиха в нормата... а като става дума за това, тя бе приблизително в категорията на Йоши по това отношение.
  - Какво смяташ да правиш сега?- започна тя, докато се мъчеше да закопчее чантичката на себе си с една ръка. - Ако маршрута ни съвпада, бих искала да се движим заедно. Имам едно място, което на всяка цена трябва да стигна.-
  В следващият момент се чу холоу рев отново, този път точно отвън на улицата. Бяха 2 общо и още един идваше зад тях в далечината. - Да излезем отзад, там няма да ни намерят из уличките.- подкани дамата, тръгвайки към вратата.

  /От мъжа взимаш 1 бокс, колан с 10 ножчета за хвърляне и 50 кан./


  Последната промяна е направена от Ранс на Вто Май 02, 2017 4:54 am; мнението е било променяно общо 3 пъти

  Хибики Кьо

  Брой мнения : 25

  Re: Околията на Киото

  Писане by Хибики Кьо on Вто Май 02, 2017 3:30 am

  Момичето се изненада, че другият враг не се повлия въобще, но не беше време за това. В момента, в който забеляза окото да изстрелва нещо по нея, се опита да си пусне бариерата преди да я достигне. Не знаеше какво прави тази слуз, но не искаше да разбира от личен опит.
  - Млъкнете и се бийте, че да не умрете! - кресна им Хибики в отговор.
  Това, че атаката й не проработи, вероятно значеше, че или трябва да го удари точно в окото, или трябва да повали "брат му" първо. И в същия момент забеляза как устатият холоу пак правеше шип. Засега той беше по-опасният враг, така че Кьо реши да метне още един Boom по него и да го прекъсне. Ако беше успешно и можеше да действа веднага, щеше да изпрати отново обикновена вълна по окото, този път целяща се точно там.
  avatar
  Йоши

  Брой мнения : 29

  Re: Околията на Киото

  Писане by Йоши on Вто Май 02, 2017 12:25 pm

  - Смятам да оцелея - рече Йоши, докато слагаш колана върху своя - и ти явно ще ми помогнеш. Дължиш ми живота си - усмихна й се тайнствено. Последва я, без много да говори по пътя. Очакваше тя да обясни къде отива, какво ще прави и какво може. Както и да не споменава за него никога на никого, ако се измъкнеха живи.


  _________________
  Achievement: Първия НПЦ кил в играта. Very Happy
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: Околията на Киото

  Писане by Ранс on Вто Май 02, 2017 6:15 pm

  Бариерата на Хибики успешно блокира слузестите пръски, а ударната й вълна удари противника с устата, нанасяйки му отново същите щети и смалявайки размера му вече на 1/3 от оригиналното. Силният звук, който тя след това запрати по холоула с окото нямаше никакъв ефект отново обаче. Беше сякаш съществото изобщо не чуваше нищо.
  В този момент грамадният прилеп бе прилетял най-сетна над каменната стена, спускайки се надолу към мъжа със стъклениците. Преди да го достигне обаче, раненият му приятел материализира нова тояга в здравата си ръка и с пробождащо действие я заби в нападащият холоу. Комбинацията от инерцията на спускане със силата на мъжа бе достатъчна да позволи на пръта да пробие торса и да излезе чак от другата страна, като на шиш. Един враг по-малко.
  Кучето също бе заобиколило стената и следващият ход щеше да може да направи нова атака.
  Топката с устата тъкмо в този момент приключи със създаването на новият шип, който този път бе голям почти колкото стълб и го изстреля със завидна скорост към мъжа с тоягата. Реагирай в последният момент и на двамата (тъй като бяха един зад друг) им се наложи да се хвърлят в страни за да избегнат сблъсъка.
  Още с изправянето си, човека с коланите извади още една червена епруветка и я метна към нападателя си, взривявайки устатото кълбо на парчета, довършвайки го.
  Щом това се случи, окото на другото черно кълбо започна да се зачервява и секунда по-късно създаде червеникава бариера от реатсу пред себе си. След това започна сякаш да се разтапя зад нея.
  ***

  - Така да бъде. Стига да минем през мястото, което искам, ще ти помогна с всичко нужно.- каза жената, съгласявайки се с Йоши. Минавайки през задният изход, двамата се озоваха в тесните улички зад магазина. Последваха минута-две бягане из тях, докато най-накрая двамата не се отдалечиха достатъчно, че да не трябва да се притесняват повече от онези холоус. - Водя ни в момента към ей онзи блок.- обади се най-сетне тя, сочейки към един висок 20 етажен блок, извисяващ се над всичките други в района. - Трябва на всяка цена да достигна покрива... там ме чакат за помощ.- обясни тя, поставяйки ръка на чантичката си.
  Оставаше около километър до въпросната сграда. Достигането до нея можеше да се затрудни обаче, тъй като точно в подножието се усещаха 2 холоус, всеки от които имащо наподобяващо реатсу ниво на куиншито. Отстрани обаче се доближава и група шинигамита, насочена към същото място. - Не ми се иска да се бавим с никоя от двете групи.- коментира русокоската. Имаше и алтернативен път, който заобикаляше малко покрай блока, достигайки го от противоположната страна. По него бродеха няколко по-слаби холоус, така че щеше да се компенсира времето от заобикалянето с по-малко проблеми.
  avatar
  Йоши

  Брой мнения : 29

  Re: Околията на Киото

  Писане by Йоши on Вто Май 02, 2017 7:01 pm

  Не му харесваше израза "На всяка цена". Щеше да има едно наум докато стигнат покрива.
  -Да заобиколим. Ще се оправим с по-слабите бързо. Другите две групи ще се избият една друга.
  Йоши се беше заел да абсорбира рейроку, за да се подготви за предстоящата битка. Не планираше да използва събраните от мъжа оръжия, тъй като не умееше да борави с тях и едва ли щяха да могат да наранят холоу толкова колкото стрелите от лъка му, който щеше да формира веднага щом види създание, което да трябва да терминира. Нямаше да им оставя много време за реакция, макар че сигурно щяха да знаят, че има опасна за тях плячка наблизо и щяха да са внимателни, до колкото може да е внимателно почти безмозъчен слаб холоу, попаднал тук с високи цели и ниски статове.


  _________________
  Achievement: Първия НПЦ кил в играта. Very Happy

  Хибики Кьо

  Брой мнения : 25

  Re: Околията на Киото

  Писане by Хибики Кьо on Вто Май 02, 2017 7:28 pm

  "Отново нищо..." - изцъка с език Хибики след втората неуспешна атака над окото, игнорирайки успеха си с устата. Защо не й се получаваше беше по-важно. Може би нещо тя не го уцелваше като хората? Рядко се съмняваше в себе си, но сега бе такъв момент. Поне двамата човека имаха бързи реакции, което им спаси животите. А този с епруветките даже даде добра идея на Кьо. В момента, в който той създаде експлозията и уби едното черно нещо, момичето използва този звук, за да го усили и запрати по създадената стена преди малко. Целеше да я удари отстрани и от силната вибрация да се срути върху кучето.
  - Пазете се! - едвам успя да се провикне навреме. Надяваше се да не затрупа някой друг с този свой ход. Не знаеше какво се случва с окото, но не изглеждаше, че умира, тъй като си направи някаква бариера пред него. Може би се готвеше за атака. Ако събарянето на стената беше успешно, веднага от шумотевицата щеше да запрати усилена вълна по окото, заобикаляйки бариерата му.

  Sponsored content

  Re: Околията на Киото

  Писане by Sponsored content


   В момента е: Пет Яну 18, 2019 7:31 pm