Bleach Adventure Chronicles

  Околията на Киото

  Share
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: Околията на Киото

  Писане by Ранс on Сря Май 10, 2017 9:15 pm

  - Не го знам. Следваше ме потайно сумати време и когато се опитах да се измъкна, ме нападна директно.- отвърна Юми със замислено изражение. Може би приятелят й щеше да знае повече по въпроса. След минута, двамата с Йоши вече достигнаха входа на блока и започнаха да се изкачват нагоре по стълбището. Вече бе започнала да се усеща чуждата аура на покрива - там определено имаше някой, с реатсу подобно по сила на тях двамата. Облекчение се изписа по лицето на русокоската, когато усети чуждото присъствие, тъй като едва ли някой друг щеше да чака на такова странно място.
  Щом излезе на покрива, първото нещо, което куиншито видя, бе мъж в късната половина на 30те, с дълга до раменете леко къдрава кафява коса и набола брада. Бе облечен с черна роба, простовати пасващи черни дрехи отдолу и  кафяви кожени ботуши до коленете.
  - Накани се...- недоволно изръмжа мъжа към Юми. Гласът му бе грапав и дълбок, а щом видя куиншито веднага изражението му се намръщи.
  - Имах непредвидени затруднения по пътя. Той ми помогна с тях.- отвърна спокойно жената, кимвайки към бялокоското. Пристъпвайки напред, тя извади една стъклена капсула от джоба на дънките си, счупвайки я моментално. Мъжа направи същото.
  Изминаха няколко секунди в тишина, след което две грамадни бели ръце пробиха небето, разтваряйки го в нова гарганта, от другата страна на която се подаде лицето на менос гранде. Съществото мудно излезе от дупката, събаряйки няколко сгради около себе си в процеса.
  - Трябва да ти се извиня, накрая ми се наложи да излъжа.- обърна се Юми към младежа. - Мъжа, от който ме спаси беше член на Седжокай и един от виновниците, които ни разделиха.- обясни тя, поправяйки твърдението си от по-рано, че не го е знаела. Преди разговора да продължи обаче, втори гилиан тръгна да излиза от гаргантата.
  Междувременно, целият град изведнъж бе потънал в лилава мъгла, а енергийното излъчване идващо от центъра се засили толкова много, че Йоши вече не можеше ничие чуждо реатсу да усеща от него.
  ***

  - Тц, тц, тц!- зацъка с език нинджата, размахвайки пръст отрицателно. - Като ми задаваш толкова много въпроси, само ще ме объркаш момиченце.- не изглеждаше да взима запитването на Хибики сериозно. Стъпвайки с един крак на столчето, той зае победоносна поза с изпъчени гърди.
  - Нека започнем от самото начало. Родих се преди 27 години, в една малка болница в Токио. Още от ранна възраст живота ми...- изведнъж разказа му бе прекъснат от появата на огромна гарганта в небето над града, от където излязоха не един, а два меноса, създавайки леко земетресение с пристигането си и сградите, които събаряха покрай тях. Междувременно, мъглата изведнъж плъзна отвъд границите на стената и започна да покрива остатъка от града с такава скорост, че за броени минути целият щеше да е обгърнат. Енергията идващата от замъка също се усили значително.
  - Ъх, жалко... явно е време.- измърмори си мъжа, оттегляйки се навътре в колизеума. - По-добре си ходи вкъщи.- се чу за последно гласа му в далечината. Нещо й подсказваше на Кьо, че ако продължеше напред, щеше да се стигне до конфронтация.

  /Пиши вече в колизеумът, ако ще продължаваш на вътре./
  avatar
  Йоши

  Брой мнения : 29

  Re: Околията на Киото

  Писане by Йоши on Чет Май 11, 2017 6:52 pm

  Йоши погледна като натровен. Беше излъган и може би предаден.
  - Какво означава това?! - попита Йоши. - Защо отваряте гарганти към човешкия свят? Какво сте замислили?
  Светлокоското смяташе да ги очисти, но нямаше много добра идея как. Юми беше сравнително лесна за убиване, ако не те улови с мрежите. Другия, обаче, не беше ясен откъм умения и техники, затова Йоши нямаше как да започне да ги стреля току-така. Все пак не го бяха нападнали, значи не им пречеше. Но работата им беше много мръсна. Пускаш холоу в Киото, само ако имаш много хубава и смислена причина за това. Иначе просто си просиш да умреш. Дано тяхната беше поне интересна, ако не друго.


  _________________
  Achievement: Първия НПЦ кил в играта. Very Happy
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: Околията на Киото

  Писане by Ранс on Пет Май 12, 2017 7:50 pm

  Кафявокосият мъж се смръщи отново, виждайки реакцията на куиншито, осъзнавайки, че е тук по доброволност.
  - Само ни създаваш допълнителни проблеми.- каза той на Юми, която съответно сви рамене.
  - Сама много щях да се забавя в това състояние... Пък и може да се окаже на наша страна.- отвърна тя, насочвайки след това погледа си към Йоши. - Целта ни е да откъснем човешкият свят изцяло от Соул Съсаяти и Хуеко Мундо.- накратко обясни тя, без да се впуска в детайли относно как и защо. Сякаш по ирония, изглежда за да постигнат това, метода им изискваше да напълнят града с шинигамита и холоус.
  - Никой няма да ти повярва, предвид обстоятелствата...- отбеляза с леко раздразнен тон мъжа, намеквайки, че според него този разговор ще е загуба на време.
  - Ще ни помогнеш ли? В интерес на човечеството го правим.- продължи русокоската, въпреки това. Гилианите тъкмо през това време започваха с околната разруха. Разговорът едва ли щеше да може да продължи още дълго.
  avatar
  Йоши

  Брой мнения : 29

  Re: Околията на Киото

  Писане by Йоши on Съб Май 13, 2017 10:28 am

  Йоши погледна Юми, после нейния придружител, после пак Юми. Не му беше ясно как точно смятаха да изпълнят плана си и макар много да го вълнуваше, щеше да ги остави да му кажат, колкото сметнат за нужно. Да отделиш човешкия свят от другите два звучеше като блян. Какво щеше да става с призраците и холоуите, които нямаше къде да отидат след човешкия си път? Май по-вероятно беше да обединят трите места, отколкото да ги разделят едно от друго. Но Йоши не беше против идеята. Да отмъсти за клана си на шинигамитата беше основна цел за него, но не беше измислил перфектен план как това да стане. Сега му се даваше някаква псевдо-възможност да го направи. Отделяйки шинигамитата от човешкия свят щеше да е някакъв вид победа.
  - Добре. Какъв е плана? - запита куиншито, впивайки поглед в непознатия мъж. Игнорираше разрушението покрай себе си, както и реятсуто, което се набиваше така здраво в съзнанието, идващо от центъра на града.


  _________________
  Achievement: Първия НПЦ кил в играта. Very Happy
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: Околията на Киото

  Писане by Ранс on Съб Май 13, 2017 7:37 pm

  Доволна усмивка се плъзна по лицето на русокоската, когато чу отговора на младежа. Мъжа продължаваше обаче да гледа смръщено, без да го изпуска от поглед. Не бе от лесно доверчивите изглежда.
  - Имаме метод, чрез който можем да обгръщаме пространството, около човешкият свят в специална бариера, блокираща изцяло входа към душевните измерения.- започна да обяснява тя, жестикулирайки към мъглата със свободната си ръка. - Уви обаче, имайки се предвид масивните размери, на които трябва да е бариерата, ни е нужно огромно количество реатсу. За щастие, имаме много доброволци наоколо, чиято излишна енергия можем да ползваме, докато се бият.- каза тя, с почти подигравателен тон, вероятно насочен към всички сражаващи се из града индвиди. В следващият момент разговора бе грубо прекъснат от единия гилиан, който бе бутнал съседния блок, събаряйки го в посока към този на който куиншито се намираше. Сградата започна да се тресе и бавно да се срутва. Едва ли оставаха повече от минута-две до пълното й събаряне.
  - Жалко, че трябва да предизвикваме такава разруха наоколо... но както му се вика, целта оправдава средствата.- добави за завършек Юми, пресягайки се към една от съседните сгради, започвайки бързо да плете мост от нишките си. Кафявокосият мъж междувременно застана пред нея, в случай, че Йоши опиташе нещо съмнително.
  avatar
  Йоши

  Брой мнения : 29

  Re: Околията на Киото

  Писане by Йоши on Нед Май 14, 2017 12:36 pm

  Значи нямаше да отделят света, а да сложат граница, която в един момент, можеше и да падне. Особено ако някой изруд от калибъра на Генриусай решеше да я запали. Йоши нямаше как да знае това. Поради тази причина си остана със мислени спекулации. Обърна се настрани и изстреля две стрели в противоположна на тяхната посока, в опит да отклони вниманието на меноса, но такава голяма безмозъчна гадина, която за пръв път попадаше в очите на Йоши нямаше как да бъде разсеяна от гигантското реятсу, което се усещаше от всички без изключения. Но куиншито и това не знаеше, затова смяташе да пробва. Най-много отломките предизвикани от него да паднат върху някой холоу или шинигами. Даже още по-добре.


  _________________
  Achievement: Първия НПЦ кил в играта. Very Happy
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: Околията на Киото

  Писане by Ранс on Пон Май 15, 2017 7:38 pm

  Стрелите на Йоши уви бяха напълно игнорирани от гилианите, които бяха твърде заети да унищожават улиците и сградите около тях с масивните си тела и от време на време с някое cero.
  Няколко секунди по-късно, моста бе готов, а Юми и мъжа вече тичаха по него към съседната сграда.
  - Като слезем до улицата, тръгваме към центъра.- провикна се русокоската към куиншито. Щеше явно да запази обясняването на детайлите за след като са на безопасно разстояние от случващата се разруха.
  avatar
  Йоши

  Брой мнения : 29

  Re: Околията на Киото

  Писане by Йоши on Пон Май 15, 2017 9:35 pm

  Йоши ги последва.


  _________________
  Achievement: Първия НПЦ кил в играта. Very Happy
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: Околията на Киото

  Писане by Ранс on Вто Май 16, 2017 9:43 pm

  Щом прекосиха сравнително нестабилният мост от нишки, мъжът изведнъж се спря и обърна към новият си съюзник.
  - Не опитвай никакви съмнителни действия... Ако изостанеш по пътя те оставяме.- предупреди го той, за да е на ясно бялокоското, че определено не му се вярва. Те първа все пак му предстоеше да докаже, че наистина е на тяхна страна.
  - Вярвам, че взимаш правилното решение.- добави Юми, в опит да намали напрежението между тях двамата.
  Поемайки по заобиколен път (по време на който можеш да разпитваш работи) покрай гилианите, групичката до 20тина минути достигна до висока стена, обграждаща целият център.
  - Тук ни е новата задача. Има 3 входа в стената, които трябва да пазим. Гора, колизеум и метро станция...- започна да обяснява дамата.
  - Докато те чаках горе, получих съобщение от Сенму. В гората и колизеума вече има проблеми.- прекъсна я мъжа, с нова информация за ситуацията. - Ще се разделим на две групи за да можем да им помогнем възможно най-бързо.-
  - Да чуем тогава новият ни приятел дали има предпочитания.- отвърна тя, обръщайки се към Йоши. Даваше му се свободата да си избере бойно поле и съюзник (можеш и сам да поискаш да си).
  avatar
  Йоши

  Брой мнения : 29

  Re: Околията на Киото

  Писане by Йоши on Вто Май 16, 2017 11:21 pm

  - Виж сега - захвана Йоши - И аз не ти вярвам много-много, особено като ми заявявате, че можете да отделите света ни от другите два. Но факт е че спасих Юми и се съгласих да ви помогна. Но ми харесва предложението ви. Не ме интересуват мотивациите ви, нито колко си костелив орех и лош чичко. Имаме общи интереси, ще работим заедно. Нямаме избор освен да разчитаме на другите от отбора. Не съм фен аз лично на това, но за вас правя изключение.
  След последната реплика погледна към Юми.
  - Да отидем и да разрешим някой проблем, а?


  _________________
  Achievement: Първия НПЦ кил в играта. Very Happy

  Re: Околията на Киото

  Писане by Киоки Миоки on Сря Май 17, 2017 11:50 am

  Ето че най-сетне се случи. Киоки отново беше в реалния свят. Стъпвайки на земята той се спря и огледа. Вдиша дълбоко въздух, изпълвайки дробовете си. Кръвта му закипя, кожата му настръхна, а лицето му беше огряно от усмивка. Радостта му беше видима. Обаче имаше нещо много странно в цялата картинка. От центъра на града се усещате изключително силно реатсу на много и различни създания. Не можеше да определи кое какво е, колко е силно и от къде идва. Още по-странното, че в средата на един модерен град се издигаше средновековен замък, а най-странното беше, че от него излизаше лилав пушек. Все едно не беше в реалния свят, ами в някакви детска приказка. Какво по дяволите ставаше тук? Сигурно Ячиру щеше да бъде запленена от картинката, както всяко дете, но тук ставаше нещо много странно. Предвид огромното количество реатсу, което се носеше във въздуха, ситуацията беше доста опасна. Чуваха се сирени и викове, писъци. Двете шинигамите трябваше да се прегрупират, защото не се знаеше срещу какво са изправени. Нямаха информация колко човека имат на своя страна, от кои отряди са, къде са разположени, каква е мисията. Това допълнително усложняваше ситуацията. Трябваше по някакъв начин да намерят хората от отряда си, за да намерят отговор на тези въпроси. Но къде щяха да ги търсят? Тогава момчето се сети, че човекът, който отвори сенкаймона спомена, че не могат да отворят портал директно в града и за това са ги пренесли в околията. Значи всички бяха в центъра и те трябваше да отидат там.
  - Да вървим към вълшебния замък! - каза запленено шинигамито, прекривайки тревогите си, с цел да накара Ячиру да вървят в посока към центъра. Трябваше обаче да внимават, не се знаеше какво ги чака по пътя.


  _________________
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: Околията на Киото

  Писане by Ранс on Чет Май 18, 2017 9:31 pm

  Без да отвръща нищо на куиншито, кафявокосият мъж се обърна и потегли към горският вход, оставяйки ги двамата с Юми да ходят за помощ на другото място.
  - Дано знаеш, какво правиш.- подхвърли той към русокоската за последни думи, засилвайки крачката след това.
  - Да не се бавим тогава, хайде.- Каза тя на Йоши, потегляйки в противоположната посока.
  /Пиши при входът на колизеумът вече./
  ***

  - Давай тогава, ходи!- весело отвърна момичето, отново тропвайки заповедно с крак по рамото на Киоки. Не само, че източникът на енергия от центъра напълно вече заглушаваше усещането за всякакво чуждо реатсу наоколо, но и лилавата мъглата навсякъде в околността понижаваше видимостта - благодарение на тези два фактора, промъкването незабележим покрай повечето проблеми по пътя бе изключително лесно. Само трябваше да внимава, да не бъде случайно обхванат от разрухата, която двата гилиана причиняваха из града.
  А като става дума за гилиани, Ячиру не изглеждаше особено заинтересована или притеснена от присъствието им. По-любопитно й бе случващото се в центъра.
  След известно време, вниманието на Миоки бе привлечено от експлозия, дошла от един близък склад. Вътре се чуваха звуци от битка, а на входа, покрит от късчета натрошено стъкло, лежеше някакъв шинигами в безсъзнание.

  /Ако ще се отклоняваш към склада, пиши на главната улица - при Карасу. Ако пък ще продължаваш напред, пиши си тук./

  Re: Околията на Киото

  Писане by Рикуто Моритаме on Пон Май 22, 2017 8:23 pm

  -Сега схващам. - накъсано се изказа Моритаме, който вече се беше озовал в човешкия свят. Наистина, в покрайнините на градът изглеждаше, че няма никой. Беше също мрачно, дотолкова, че единственото нещо което помагаше на Рикуто да се ориентира в момента бяха уличните лампи, което някак си не му достигаше колкото и да беше еднопосочно.
  -Йош... - помъчи се да се да се мотивира Рикуто, макар че опитът му не сработи и все му беше някак си безразлично. Нощната атмосфера в градът беше толкова приятна, че Моритаме можеше най-спокойно да си се разкара наоколо и да разгледа местността вместо да си дава зор, но все пак той реши да прибегне към задълженията си, които не бяха само да получи отговор на някои негови въпроси, но и да тества своите способности като се изправи срещу някои силни противници. Понеже Рикуто не се намираше сред свои води, гардът му беше повдигнат за всеки случай, защото холоус можеха да го нападнат когато и откъдето най-малко очаква. Междувременно, Рикуто се опита да се съсредоточи. Не можеше да определи накъде точно да тръгне, за това той впрегна своите сетива в опит да усети къде бе местонахождението на най-мощните душевни енергии. Не се интересуваше от слабите защото шансовете бяха това да са обикновени хора, а тук Моритаме си имаше работа с холоус, които бяха доста по-лесни за проследяване. Източниците на енергийте които щеше да прихване Моритаме, щяха да му дадат насока къде щеше да отиде.
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: Околията на Киото

  Писане by Ранс on Пет Май 26, 2017 5:49 pm

  Моритаме бързо установи няколко важни неща.
  Първо, от центъра на града извираше изключително силна реатсу енергия, която "заглушаваше" всякаква друга такава наоколо. С други думи, шинигамито не можеше да усеща ничие друго реатсу.
  Второ, лека лилава мъгла покриваше целия град, а в далечината на запад се виждаха два менос гранде, които безцелно всяваха хаос и разруха.
  Както стояха работите, младежа имаше няколко опции: да тръгне към въпросният център за да види за какво иде дума; да отиде към офиса на Седжокай, за който знаеше благодарение на дните си в академията (все пак бяха важна организация и шинигамитата учеха за тях); да се опита да намери гаргантата извън града, от където идваха всички холоус; или да види какво е положението при гилианите.

  Re: Околията на Киото

  Писане by Рикуто Моритаме on Пет Май 26, 2017 10:07 pm

  -Кс-с... - изсъска Моритаме недоволно, щом разучи малко за обстановката по душевен път. Ситуацията не беше никак "розова", и разбира се, той имаше такова предчувствие, но може би беше подценил нивото на събитието. От едната страна, виждаше Менос Гранде които сееха разруха, от друга - в центъра на градът имаше толкова силен източник на реатсу, толкова силен, че блокираше неговото, а и навярно на всеки друг шинигами. Може би това беше и целта им - да изолират "светът на хората", но дали виновни за това бяха наистина хололс или не - не можеше да бъде сигурен, но поради присъствието на онези двамата смрадливи Менос Гранде, той имаше едно на ум, че това може би е тяхно дело. Рикуто прецени своите избори. Според него нямаше смисъл да ходи към офисът на Седжокай защото има кой друг да свърши тази задача преди Моритаме, а и всеки друг от Сейрейтей навярно е тръгнал към центъра на градът от където именно извираше невероятно-силната енергия.
  Моритаме осъзнаваше, че поемайки директно към главната точка където става адската касапница в момента най-вероятно, той попадаше право в клопката, но пък и да се занимава да търси "Гарганти" което е алтернативно решение - те са именно местата от където идваха хололс, което също за него би могло да бъде проблем, а и щом не можеше да усеща друго реатсу - то той трябваше да се лута безделно докато не намери такъв портал откъдето "изникваха" гадните твари. Пътят му очевидно щеше да бъде към центъра на градът където беше най-интересно, вероятно. Лека самоуверена усмивка се изписа по лицето на шинигамито, когато той пое към избраната от него дестинация, решен да вземе риска. Без да отдаде частица от себе си както навярно правеха останалите шинигамита които бяха вече наоколо, нямаше как да научи за това какво по дяволите се случваше по тези земи. Любопитството превзе голяма част от Моритаме, но дали щеше да го подведе или всъщност беше извършил правилното действие, шансовете за успех бяха доста нищожни, Рикуто все пак се надяваше, че все още има надежда и той можеше да се окаже подкрепата от която се нуждаят всички.
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: Околията на Киото

  Писане by Ранс on Нед Май 28, 2017 7:19 pm

  Пътят на Моритаме до центъра бе изненадващо лесен, тъй като прикритието дадено му от мъглата и силната енергия, бе идеално за промъкване незабелязан из нощните улици на Киото. Само трябваше да внимава, да не бъде случайно засегнат от разрухата на гилианите, които между другото изглежда бяха започнали да се бият с някого.
  Не след дълго, шинигамито достигна до голяма стена, блокираща прогреса му напред. Значителната й височина определено отхвърляше опцията за катерене/прескачане - съответно, щеше да трябва да се търси вход от някъде.

  /Позволявам ти да си избереш на кой вход ще попаднеш. Уви играча в "Мъгливата гора" отсъства от известно време, така че препоръчвам да си идеш или на метрото или в колизеумът. Направо пиши в съответната тема следващия си пост./

  Sponsored content

  Re: Околията на Киото

  Писане by Sponsored content


   В момента е: Пет Яну 18, 2019 8:14 pm