Bleach Adventure Chronicles

  Главната улица

  Share
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Главната улица

  Писане by Ранс on Нед Апр 30, 2017 7:50 pm

  Това бе най-голямата улица в цял Киото, започваща от центъра на града и стигаща чак до покрайнините. На различни места по нея бяха започнали да се отварят повечето сенкаймон врати, водещи от Соул Съсаяти към човешкият свят. От тук се евакуираха и най-много цивилни, което съответно скоро щеше да превърне мястото в най-горещата военна зона от целият град между шинигами и холоус.

  Re: Главната улица

  Писане by Карасу Каруничи on Нед Апр 30, 2017 11:56 pm

  При първите му стъпки в човешкия свят откакто е шинингами,Карасу беше поразен.Всичко бе толкова различно и същевременно толкова познато.Отдавна Каруничи не бе стъпвал тук,не бе виждал претъпканите улици,големите сгради и красивите дървета.Отдели си 2 минути време,за да може да си припомни какво бе да да си сред реалността на хората.Най-много го впечатли множеството реатсу,което той усещаше от всички посоки,някои по-силни,а други по-слаби.Някой даже изпъкваха,което го навеждашен а мисълта,че се намира не само сред холоу-и и шинингамита,а можеше да срещне различни куинсита и хора със свръхспособности,които можеха да бъдат приятели или врагове.Концентрира се и се обстрахира от силните импулси,които долавяше,защото му беше нужно да си успокои нервите и всичките нахлуващи мисли в главата му да спрат да го объркват.Отне му известно време,но започна да се нагажда към обстановката.Видя Икон да се насочва към тяхната цел,затова побърза да послуша съвета му и да не изостава от отряда.Хвана рефлекторно своето занпактоу за дръжката и се затича заедно с отряда си в посоката на техния офицер-водач.
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: Главната улица

  Писане by Ранс on Пон Май 01, 2017 3:04 am

  Отрядът на Карасу бързо напредваше по пътя в началото, но уви след време попаднаха на неочаквана ситуация: на земята пред тях лежеше тежко ранен шинигами. По униформата му си личеше, че е от 2ри отряд.
  - Още е в съзнание! Третирайте го и го закарайте при 4ти отряд.- заповяда Будо, след което един от членовете, подобаващо екипиран, започна да привързва раненият мъж, за да доживее докато го занесе обратно в Сейрейтей.
  - Изненадаха ме... имаше капан...- бяха основните неща, които се разбраха от мълвенето му.
  - Останалите от групата му може също да са в опасност. Да побързаме.- С тези думи, офицерът поведе останалите 10 шинигамита напред, към отреденото място за срещата.
  По пътя обаче друг проблем изникна: група от 6 холоус се засече с тях, което неизбежно доведе до моментална конфронтация. Всичките имаха сравнително силно реатсу, сравняващо се с това на Каруничи.
  - 11 на 6 сме!  Аз ще поема един а останалите атакувайте по двойки!- извика Икон, изваждайки катаната си от ножницата. Най-близкият холоу до който се намираше Карасу и партньора му за битката, приличаше на огромна медуза. Основното му тяло, където се намираше и маската, бе просто голяма слузеста топка, която едвам едвам пълзеше по земята като охлюв. Изпод въпросната топка излизаха десет пипала, заобикалящи я от всички страни.
  - Идеи? Аз предлагам да започнем с нещо лесно и да се опитаме да отсечем по едно пипало.- предложи временният партньор на младият шинигами.
  avatar
  Сора

  Брой мнения : 27

  Re: Главната улица

  Писане by Сора on Пон Май 01, 2017 4:20 pm

  Веднага след престъпването от Сенкаймона, групата от пети отряд се озова на средата на една от улиците в Киото. Паника, смут и тревога бе обсеяло мястото. Толкова много емоции минаха за части от секундата през главата на момчето, не очакваше, че реално ситуацията е толкова зле.
  Той можеше да усети реатсу от толкова много създания, човешки и не чак толкова, което говореше, че наоколо се случват схватки от всякакво естество включващи хора, куиншита, шинигамита и холоу.
  "Боже, трябва много да внимавам и да следвам останалите, защото ако нещо се обърка не мога да разчитам все някой да ми спасява задника." - след тази своя мисъл момчето чу сигнала, който лейтенантката даде на останалите, за посоката, в която трябваше да се придвижат.
  Сора гледаше да се движи максимално близо до Момо, защото реално тя и Каори можеха да помогнат в по-тежка ситуация.
  -Има ли нещо, за което трябва да се притесняваме в тази посока или повечето са на моето ниво ?
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: Главната улица

  Писане by Ранс on Пон Май 01, 2017 7:28 pm

  Още няма и няколкостотин метра нагоре обаче Сора си получи отговора на въпроса. Шинигамитата попаднаха на тълпа цивилни, нападнати от три холоус. Всичките имаха значително високо реатсу ниво, съревноваващо се с неговото, а единият даже определено бе по-силен. Сам човек, въоръжен с две тонфи се опитваше да се бие с тях, но по-скоро просто биваше брутално пребиван, без да успява да им отвръща на атаките.

  По-силният холоу бе във формата на минотавър, висок близо 5 метра. Останалите два представляваха близо 10 метра дълга стоножка с остър рог на маската си и голяма тлъста жаба с размерите на кола. Веднага щом усетиха присъствието на шинигамита, трите звяра се обърнаха към тях, нападайки ги.
  Минотавърът се хвърли най-напред, замахвайки с масивният си юмрук към Хинамори. Бе изненадващо бърз, което я принуди да използва шунпото си за да се отдалечи безопасно.
  - Hadou no 31, Shakkaho!- извика тя, създавайки червена енергийна топка с изненадващи размери. В следващият момент хадоуто се изстреля към звяра, взривявайки се в него. За нещастие бе успял да се помръдне навреме обаче, разминавайки се само с изгаряне от взрива по едната ръка.
  Кента използва момента да се позиционира подобаващо пред лейтенанта си, блокирайки пътя на бъдещи атаки към нея.
  - Ние сме по грозното нещо!- викна Каори, сигнализирайки на Сора да се фокусират над стоножката, която междувременно вече се бе засилила с изненадваща скорост към тях, огъвайки фарове и избутвайки коли по пътя си. Русокоската приклекна леко, заемайки бойна поза в очакване да контрира съществото, когато я достигне. Преди това да се случи обаче, младежът имаше време да действа.

  Жабата през цялото това време стоеше отзад, надувайки се постепенно като балон.

  Re: Главната улица

  Писане by Карасу Каруничи on Пон Май 01, 2017 9:36 pm

  Нямаше и половин километър и групата попаднаха на раненото шиноби.Карасу веднага почувства лека тъга при вида на своят колега,но същевременно и гняв към холоуите.Стисна зъби и продължи,но при изкачането на новите 6 холоу се спря и затаи дъх.За пръв път виждаше толкова много на едно място.Рефлекторно извади занпактоуто си от ножницата и го сложи пред себе си в знак на защита.Неопитността му се показваше и то видно.Пулсът му се ускори поне на 150 удара в минута,а мускулите му бяха много сковани.Каза си"Ей,глупак!Нали искаше точно това,ситуация в която да се докажеш...еми ето я,хвани я с две ръце".При тези свои мисли,той се отпусна и върна своята увереност.Само тя му трябваше в ситуация като тази.Първата му мисъл бе да използва силно кидоу,с което да отнесе медузата,но реши че трябва да запази сили и най-доброто за наистина наложителни ситуации.Щеше да използва предимството,че има съотборник и да използва по-физически контакт.Извика:
  -Ще атакувам отдясно,а ти мини от лявата му страна,така който има някаква ,,дупка" ще го покоси!
  Веднага Каруничи тръгна да изпълнява плана,втурвайки се към холоуа пред него.Остави чудовището да атакува,за да може чрез ефективна контраатака да се приключи всичко.
  avatar
  Сора

  Брой мнения : 27

  Re: Главната улица

  Писане by Сора on Пон Май 01, 2017 9:37 pm

  Ситуацията ескалира изключително бързо и момчето започна да съжалява за последният си въпрос. Пред Сора се намираха три холоу-а, стоящата жаба, стоножката, която се бе засилила към тях и минотавъра, който явно щеше да бъде сразен от Хинамори и Кента.
  Сега бе момента шинигамито да измисли някаква стратегия за да се справи с колкото може повече от съществата.
  "Мога да разсеям стоножката, което ще даде достатъчно време на Каори да я обезвреди, но се притеснявам малко от жабата, твърде е съмнителна." в главата му се роди една сравнително рискована идея, която ако проработеше обаче щеше да обърне везните много бързо в полза на шинигамитата.
  -Каори, ще се постарая да създам възможност да унищожиш стоножката, бъди готова!- каза бързо момчето, след което скочи във въздуха и когато виждаше достатъчно ясно стоножката каза:
  -Bakudo no 37:Tsuriboshi!- техникиката бе предназначена да падне върху главата на стоножката и да я дезориентира и с малко повече късмет момичето да довърши работата.
  Преди още да е паднал на земята, показалецът на Сора сочеше по посока на жабата
  -Hadou no 4:Byakurai!- извика момчето с надеждата, че ще успее да я уцели или да я накара да направи някакво движение.
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: Главната улица

  Писане by Ранс on Вто Май 02, 2017 3:51 am

  Още с доближаването си до медузата, Карасу видя как към него от високо се засилват 3 от пипалата, целейки да се стоварят отгоре му. Бяха плътно едно до друго, за да са трудни за отсичане наведнъж. Подобна бе и ситуацията с партньора му, към който се изстреляха челно 4 такива - по едно за всеки крайник. Не му оставаше много избор, освен да скочи в страни, отрязвайки с вертикален замах двете по-близки пипала. Младият шинигами сякаш имаше повече опции.

  Битката с останалите холоус междувременно протичаше неясно. Рано бе да се каже, кой как се справя.
  ***

  Без особени затруднения, Сора създаде синя еластична енергия от реатсу във въздуха, която понеже не бе завързана за нищо, си падна от гравитацията върху главата и част от тялото на стоножката. Това веднага обърка съществото, карайки го да спре за няколко секунди, докато се опитваше да се измъкне.
  След това младежа стъпа обратно на земята (тъй като с неговата сила, скока му си беше, като на нормален човек и далеч не достатъчно висок за 2 техники време). Все пак в последствие си използва Byakurai, изстрелвайки синя светкавица от пръста си, която удари надуващата се жаба право в корема, пуквайки я като балон.
  /50 щети/
  Раненият холоу започна да се търкаля и гърчи на земята, а от него бавно изтичаше някаква слуз, пълна със стотици розови ларви. Секунди по-късно въпросните ларви се взривиха, напълно унищожавайки жабата и асфалта около нея.
  - Браво бе, добър изстрел!- Поздрави го Каори, която след това скочи високо нагоре и използвайки Tobukaze се изстреля от въздуха право към стоножката. Когато я достигна, тя заби десният си юмрук в средата на продълговатото тяло, пробивайки го чак до лакътя. Моментално холоула започна да се гърчи и мята, изхвърляйки момичето и мрежата настрани. - Тчш, твърде е голяма за да я довърши това само.- недоволно каза тя, докато си изтръскваше ръката от чуждата кръв.

  През това време, Кента бе зает да блокира и избягва атаките на минотавъра, докато Хинамори се позиционираше да го фланкне от дясно.
  - Bakudo no 4, Hainawa!- извика тя, щом бе готова, завързвайки го целият с енергийно въже. - Hadou no 33, Sokatsui!- последва веднага след това, поглъщайки звярът в грамадна синя вълна от енергия. Щом се разчисти пушека, се видя, че едната му ръка липсваше, а торса му имаше няколко обилно кървящи рани.
  avatar
  Сора

  Брой мнения : 27

  Re: Главната улица

  Писане by Сора on Вто Май 02, 2017 11:19 am

  И в най-смелите си надежди, момчето не очакваше, че реално ще успее да унищожи жабата. Гледката с ларвите и останалите гнусотии не беше кой знае колко лицеприятна, но важното бе че планът на момчето проработи, сега остана само да се справят със стоножката и да асасистира на Хинамори и Кентa.
  Сора започна да обмисля следващият си ход, който тряваше да прекрати съществуването на още един холоу.
  С един бърз поглед шинигамито видя, че минотавъра все още се държи, но надали щеше да е за дълго, като цяло битката можеше да приключи доста бързо за да може да продължат напред.
  Ръцете на Сора се вдигнаха по посока стоножкообразният холоу
  -Hadou no 31:Shakkaho!. -извика той като изстреля червената енергийна топка към маската на създанието с цел неговото перманентно унищожение.

  Re: Главната улица

  Писане by Карасу Каруничи on Вто Май 02, 2017 6:38 pm

  Пипалата щяха да вдлъбнат Карасу в земятя,удряйки като чук отгоре му.Той не трябваше да позволи това да се случи,а трябваше да използва максимума от ситуацията.Още при насочването на пипалата към тялото му,той се ориентира към това,което бе в най-ляво,за да може да е в добра изгодна позиция,когато наближат и съответно отскочи.Медузата беше противник,който трябваше да бъде победена максимало бързо,за да може всичките 6 холоуи паднат мъртви преди да са ранили някое шинингами и отряд 8 да е дал жертва.Тази мисъл изпълни с енергия момчето,което бе готово да даде най-доброто от себе си,за да може да защити своите другари.Стегна своите мускули,повишавайки от централно ниво техния тонус и възбудимост.При доближаването да падащия ,,чук" от пипала ,той отскочи в ляво и леко напред,за да може да избегне точно това пипало,което щеше да го удари,понеже по-рано си бе преместил като цяло позицията на тялото.Този предно-ляво отскок даваше на Каруничи възможност да избегне атаката невредим,а и шанс да нарани медузата,поне малко.След отскока,той рязко обърна тялото си  към пипалата като едновременно беше замахнал силно,за да отсече жлеподобното ,,оръжие", което току що бе избегнал.При успех,Карасу щеше да продължи да се насочва към тялото на това чудовище,за да може да го нарани съществено.
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: Главната улица

  Писане by Ранс on Вто Май 02, 2017 7:27 pm

  Енергийното кълбо изстреляно от Сора се сблъска с лицето на стоножката, ранявайки я значително.
  /50 щети/
  Въпреки това, съществото още бе живо и беснееше. Жизнената му енергия бе определено впечатлителна. Каори скочи отново, този път обаче целейки се и тя към главата. С високо вдигнат крак, тя се спусна към холоула.
  - Bakunetsu Otoshi!- извика тя, забивайки пета в целта си. Моментално се създаде енергийна експлозия, която изстреля главата на съществото надолу, забивайки я в земята с такава сила, че се образува малък кратер. Кръв и бели късчета се разхвърча навсякъде, а тялото не помръдна повече.
  - Хехе!- ухили се тя доволно, когато се приземи на тротоара, правейки отново V знак. Оставаше само минотавъра... или пък не.
  - Нямаме време да губим повече.- отсъди Хинамори, изваждайки занпактото си. - Hajike, Tobiume!- веднага острието се трансформира, а покрай него се сформираха няколко левитиращи енергийни топки. След това, лейтенанта освободи цялото си реатсу, карайки атмосферата да натежи значително за всички наоколо, включително и минотавъра. Силата на reatsu pressure-a й бе достатъчна да обездвижи Сора изцяло. За щастие не му се налагаше повече да се бие и без това, тъй като енергийните топки се изстреляха от Тобиуме, сблъсквайки се със значително забавеният противник, разпърчетявайки го целият.
  Битката приключи. Всички прибраха оръжията си, с изключение на Каори, която и без това не го бе вадила, а младежът отново можеше да се движи нормално.
  ***

  Карасу успешно избегна атаката и отсече пипалото, в което се целеше. Преди да има времето да нарани и основното тяло обаче, той видя как в ляво от него една от останалите няколко свободни пипала се стрелна към ръката му, целейки се да я удари или увие около нея. Проблема бе, че ако момчето просто избегнеше пак, сигурно тогава пък предните няколко щяха да са наред да атакуват отново.
  Партньора му междувременно бе зает да парира и избягва баража от редуващи се атаки на останалите пипала.
  /Ти отряза 1, а другото шинигами 2. Общо остават 7, като от тях 3 са останали разпределени при теб и 4 от другата страна./

  Re: Главната улица

  Писане by Карасу Каруничи on Вто Май 02, 2017 7:50 pm

  Действията на шинингамито бяха добри и ефективни,поне засега.Това бе първата му битка срещу съперник,който искаше да го убие и той трябваше да отговори подобаващо.Преди да достигнеше,трябваше да се справи с 3те израстъка на това безформено нещо пред него или поне така щеше да му намали значително защитните сили.Естествено,младежът имаше и други възможности,които биха му осигурили по-голям успех.Време беше да се разкърши и да покаже малко повече старание и същевременно с това и умения.Пипалото,което се целеше в ръката му щеше да бъде раздвоено.Беше се насочило към ръката му,а най-простата и ефективна защита бе атаката.Лявата ръка се присъедини към дясната върху дръжката на занпактоуто,а последна хоризонтален удар,който трябваше освен да отблъсне,то и да разчлени израстакът,който се опитваше да го ,,плени".Това съвсем не беше краят на действията на шинингамито от 8 отряд.Той веднага премина в контранападение,защото беше отчел затруднението,в което се намираше неговият партньор.Моментално събра реатсу в краката си,прецени разстоянието,което му бе нужно,за да осъществи действията си и го изпусна,засилвайки се бързо към маската на това същество,преди другите пипала да му направят някаква пречка и да го забавят още повече.При придвижването си,той бе насочил острието си по такъв начин,че да се забие с пробождащ удар в нея,препарирайки тази твар завинаги.
  avatar
  Сора

  Брой мнения : 27

  Re: Главната улица

  Писане by Сора on Вто Май 02, 2017 8:58 pm

  Както и предполагаше момчето, битката приключи още в този ход без измишли моткания от страна на шинигамитата.
  "Значи това е силата на един лейтенант!"- смаяно си помисли Сора, защото реално щом Момо освободи прещъра си той бе безполезен, не можеше да гъкне, да мръдне и като цяло почувства съществуването си толкова незначетилно на фона на лейтенантката.
  -Предполагам продължаваме надолу по улицата, от където идваха холоу-ите?- запита момчето като правеше бавни крачки в тази посока.
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: Главната улица

  Писане by Ранс on Сря Май 03, 2017 3:30 am

  - Да, ще се отбием при Седжокай. Почти сме достигнали Киото отдела им.- отвърна Хинамори, докато Мукой третираше раненият мъж с тонфите. Щом състоянието му се стабилизира, той го постави под някаква бариера за да е в безопасност докато се събуди и групата продължиха напред.
  - Дали Хиро ще е там?- зачуди се Каори, намествайки опашката на косата си, докато тичаше.
  - По-сериозно Каори-чан.- направи й забележка Кента, принуждавайки момичето да се фокусира.
  Броени минути по-късно в далечината вече се виждаше историческият замък, служещ за база на Седжокай. Даже Сора успя да го разпознае, благодарение на снимките от учебника за организацията в академията. Уви обаче имаше един голям проблем - част от главната сграда бе срутена, а една от близките кули бе в пламъци. Навсякъде се биеха хора от организацията срещу всевъзможни холоус. Четирите шинигамита бяха принудени да се спрат за момент, частично заради шока и частично за да преценят ситуацията и накъде да помагат първо.
  - Ще се разделим по двойки за да помогнем на повече хора по-бързо! Каори, стой със Сора и не нападайте нищо, извън способностите ви!- заповяда лейтенанта, отцепвайки се надясно.
  - Няма страшно, няма да се отдалечаваме много от вас.- отвърна русокоската, след което поведе младежа към най-близката група холоус. Те бяха два звяра, ядящи телата на няколко мъртви човека. Единият бе с човекоподобно тяло, овенска маска за глава и две дълги вериги (по една завързана завързана всяка ръка). Другият пък представляваше голямо дебело същество без глава, близо три метра високо, с тяло изградено изцяло от мас и три метрови грамадни пипала за ръце. Изглеждаше неподвижно или поне много бавно, а маската му не се виждаше никъде.
  ***

  За щастие, Карасу бе малко по-бърз от съществото, което му позволи успешно да разцепи пипалото, преди да го е хванало то. Другите две пипала предсказуемо веднага се насочиха към него, но уви не уцелиха нищо, тъй като шинигамито се бе преместил с Шунпо. Това не само, че гарантира на младежа безопасното избягване на атаката, но също така и го позиционира право пред маската, където в момента нямаше никакви пипала да му пречат. Безпроблемно меча му се заби в лицето на врага, пронизвайки го дълбоко. Щетите бяха смъртоносни - секунди по-късно медузата се тръшна мъртва... трупа обаче не изчезваше по някаква причина.
  - Добра работа!- Каза партньора му и се насочи към следващият холоу. Битката изглежда вървеше добре, тъй като оставаха само 2 живи звяра. Будо също тъкмо победи своят противник и сега помагаше на останалите.
  Последните 2 звяра представляваха кон с множество змии за грива и висок тънък холоу, приличащ на богомолка с човешки размери и сапове на края на ръцете. Конят, Будо и четирима други го нападаха, а богомолката се биеше срещу останалите 4 шинигамита. Битката изглеждаше спечелена, докато змиите от гривата на коня не засияха в бяла светлина, създавайки взрив от реатсу енергия, която парализира всички край него. След това въпросните змии се вкамениха и изглежда повече не можеха да се използват.
  Двамата от мъжете биещи се срещу богомолката се преместиха срещу коня, надявайки се да развалят парализата, когато го убият.
  avatar
  Сора

  Брой мнения : 27

  Re: Главната улица

  Писане by Сора on Сря Май 03, 2017 4:21 am

  Сора бе зареден с нови сили готов за сражение срещу двата холоу-а, които се намираха пред него. Гледката бе малко стряскаща, защото чудовищата най-вероятно се храниха с хора, които имаха някаква сили и все пак са бяха победени.
  Личеше си че този с овенската маска бе твърде зает да пирува с човешка плът, а другият наблюдаваше двете шинигамита без да прояви каквото и да е действие, което можеше да му изиграя лоша шега.
  -Каори-сан, време е още един път да покажем отборните ни умения.- усмихна се леко самонадеяно той.
  Сора забеляза, че все още можеше да се възползва от елемента на изненадата.
  -Hadou no 4:Byakurai- каза тихо той докато сочеше овенският холоу. С надеждата да го уцели докато не очакваше.

  Re: Главната улица

  Писане by Карасу Каруничи on Сря Май 03, 2017 12:37 pm

  При забиването на оръжието в маската на холоуа и падането му безжизнено на земята,Карасу се почувства невероятно.Толкова много го държеше адреналина,че той почна леко да трепери,докато вадеше меча от тялото на изчадието пред него.Беше чувал,че след като бъдат ,,освободени" от варварския си живот,трябва да се изпарят,но явно нещо държеше този във физическа форма.Шинингамито не се застоя дълго при него,не и когато имаше работа за вършене.При вида на парализираният им ,,капитан",Каруничи беше наясно,че нещо трябваше да се направи,за да се продължи тази мисия.Той бързо побегна към ,,лошия" кон със змийската грива,целейки се да го изненада странично,докато другите две шинингамита му отвличаха вниманието.Унищожението му бе наложително,поради гадния номер,който скрои на офицера и помощниците му.Това беше обица за ухото на младото шинингами,как дори и офицер можешд а бъдеш изненадан и неутрализиран с един прост трик.С цел да помогне на събратята си в черни роби,Карасу достигна в необходим обсег коня пред него.Беше хванал с две ръце своето оръжие и бе готов да посече своя враг.Беше тренирал дадена техника и беше перфектното време да я използва.Вложи реатсу в своя меч,която като бяла енергия покри острието.Изрече тихомълком ,, Kaminari no tsume".След това насочи острието си с вертикален замах към врата на коня,за да може да развали техниката,която явно идваше от змиите на врата му.
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: Главната улица

  Писане by Ранс on Сря Май 03, 2017 5:32 pm

  Кидоу атаката на Сора далеч не бе очаквана от овена и безпрепятствано премина през тялото му, правейки малка дупка в дясната част на торса му.
  /40 щети/
  Холоула обаче изглеждаше далеч от победен. Обръщайки се рязко, той наддаде гневен вик и се закани да напада. В този момент той изненадано видя, как Каори вече му бе почти пред лицето, замахвайки с юмрук. Уви тя не успя да довърши атаката си, тъй като едното пипало на дебелият холоу се стовари върху нея... или щеше, ако не бе ползвала шунпо да се дръпне назад.
  Щом пипалото се вдигна обратно във въздуха, овена пък се телепортира пред момичето, замахвайки с юмрук към корема и. Тя успешно блокира атаката с ръце, но въпреки това излетя метър назад.
  Изглежда по груби физически способности, двамата бяха наравно.
  ***

  Конят бе достатъчно бърз че да реагира на замаха на Карасу и да се отмести, позволявайки да му се нанесе само повърхностна ранна по задният крак. Това обаче бе достатъчно за техниката на чернокосият мъж да го обездвижени в тази част от тялото. Кон който не може да бяга бе общо взето беззащитен - останалите две шинигамита го посякоха веднага след това.
  В следващият момент обаче се усети нечие чуждо реатсу наоколо и телата на всичките холоус засияха в червена светлина, даже и на все още живата богомолка. Парализата все още не бе изчезнала, може би бе нужно да се изчака още няколко секунди.

  Re: Главната улица

  Писане by Карасу Каруничи on Сря Май 03, 2017 6:27 pm

  Засега всичко вървеше по план.Холоуите падаха един след друг,а шинингамитата бяха дали минимални жертви-няколко имобилизирани члена и най-важното,техният лидер,Будо.Конят,който ги беше парализирал вече не бе сред ,,живите" и лежеше в прахта,която беше примесена с неговата кръв.Карасу приклекна и избърса катаната си в козината му,а секунди след това той засия в червено,а шинингамито веднага се отдръпна изумен от това,че и той не се бе изпарил.Карунич видя,че всичките холоуи бяха светнали в червено.Капка пот се стече по челото му,защото Будо още не бе способен да се движи,а нещата изглеждаха,че са на път да станат много напечени.Бързо попита с висок глас:
  -Нещо предстои да изскочи пред нас,имам неприятно чувство в стомаха!Някой да има някаква информация откъде идва източника на реатсу?-попита младото шинингами.Все още не бе толкова добър,че да определи силата и посоката на източника с такава точност,но малкото опит,който имаше му подсказваше,че най-лошото тепърва предстои.
  avatar
  Хираи Йору

  Брой мнения : 12

  Re: Главната улица

  Писане by Хираи Йору on Сря Май 03, 2017 6:27 pm

  Йору внимателно бе проследила сериозния поглед на СойФон към черния свитък. Очите ѝ се разшириха в добре-прикрито изумление, при вида на малкия сенкаймон, който се образува в последствие. Гласът на Канма Ишидо я изкара от внезапно-налегналия я унес с представянето си, което на свой ред подразни червенокосата. Йору замаскира напиращата гримаса, като погледна мъжа с лукава усмивка.
  - В такъв случай, нека не губим повече време Канма-сан. - хладно отвърна Хисаи, - Нямам търпение да видя какво вълнуващо събитие кара хората отчаяно да роптаят... Създават доста работа, не мислите ли?
  Зададе въпроса си по начин, който не предпоставяше последвал отговор. Въпреки екстериора, който си поставяше, Йору беше крайно заинтригувана от налегналата ситуация. Това беше първата ѝ мисия, а освен всички друго, звучеше като нещо сериозно. Искаше да постигне доста висоти: трябваше да почне от някъде.


  Последната промяна е направена от Хираи Йору на Пет Май 05, 2017 11:22 am; мнението е било променяно общо 1 път
  avatar
  Сора

  Брой мнения : 27

  Re: Главната улица

  Писане by Сора on Сря Май 03, 2017 6:38 pm

  Увереността на момчето започваше да се покачва с всяка изминала битка, за момента всичко, което правеше минаваше безпроблемно. Елемента на изненадата направи дупка в торсото на холоу-а, който за сметка на това не изглеждаше вси едно дори е близо до това да бъде победен.
  Началото на новият сблъсък беше сравнително равностоен, Каори се опита да изненада противника си, но резултата от това нямаше поради бързата намеса на холоу с пипалата, но това се очакваше.
  "Ах, за сега Каори-сан не ме впечатлява особено много за трети офицер в отряда, надявам се да не се бие още сериозно, защото иначе нещата нямаше да се развият изключително добре."все още Сора гледаше песимистично на съотборничката си, но това винаги можеше да се промени в разгара на битката.
  -Каори-сан оставям овена на теб, аз ще се справя с пипалана!- извика момчето, докато обмисляше стратегия за двубоя.
  "Хм, като за начало ще проверя каква е бързината на този холоу и как ще се оправя без ценните си пипала."
  С няколко бързи крачки напред шинигамито се доближи сравнително близо до противника си
  -Bakudo no 4:Hainawa!- каза той като eнергийно въже целеше да се завърже пипалата за "тялото" на холоу-а. Времето настъпи и за малко офанзивни действия. Ръцете на Сора сочиха изчадието.
  -Hadou no 31: Shakkaho!- топката се изстреля точно по посока към средата на тялото на пипалчо.
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: Главната улица

  Писане by Ранс on Чет Май 04, 2017 2:12 am

  Каори кимна одобрително щом чу предложението и се рефокусира обратно по врага.
  Междувременно дебелият звяр изобщо не направи някакъв опит да се помръдне. Въжето се завърза около тялото му, а енергийното кълбо се взриви в него веднага след това.
  /20 щети/
  Резултата бяха само повърхностни изгаряния. Кожата на холоула изглежда бе изключително твърда. На всичкото отгоре, енергийното въже почна да се накъсва, изчезвайки веднага щом съществото режи да надигне едното си пипало за нова атака. Ако Сора не се мръднеше веднага, щеше грамадният крайник да му се стовари отгоре.

  През това време Каори бе скочила във въздуха, опитвайки се да стовари крака си върху главата на овена. Той обаче направи кълбо в страни, избягвайки атаката. Късчета асфалт се разхвърчаха навсякъде, когато петата на момичето се сблъска със земята, а тя самата веднага използва шунпо за да се телепортира зад врага.
  - Raioken!!!- извика тя, като в следващият момент започна да атакува с бараж от юмруци. Ръцете й се движеха толкова бързо, че от страни изглеждаше все едно бяха десетки на брой. Противникът й макар да бе успял да се обърне и предпази с ръце на време, чистата сила на атаката бе достатъчна да разбие през гарда му и да го накара да изхвърчи 10 метра назад, забивайки се в една стена. Тялото му бе цялото в синини и на места даже се бе деформирало... докато не се излекува.
  - Къх, тоя е от регенериращите се.- коментира русокоската, пресягайки се към кръста си.
  Холоу овена се телепортира секунда по-късно, скъсявайки разстоянието между двамата и замахна с едната от веригите си, използвайки я като камшик. В този момент се чу звука на изваждането на занпакто, а веригата се бе скъсала... или по-точно бе отрязана от офицера.
  ***

  Едва докато си завърши въпроса обаче, Карасу разбра точно какво се случваше - телата на всичките холоус експлодираха, създавайки верижна реакция от взривове по бойното поле. Той самият все още можеше да се движи и това му помогна да се предпази до някъде.
  /40 щети/
  Много от колегите му обаче не бяха с такъв късмет и останаха тежко ранени, включително и офицерът им.
  - Ъгх... подцених ситуацията...- промълви Будорикава, надигайки се бавно. -Това ли е бил капана, за който онзи скаут говореше?- дясната част от торса, ръката и крака му бяха целите обгорени и кървящи. За щастие изглежда имаше достатъчно много жизнена енергия, че да запази съзнание въпреки това. Чуждото реатсу междувременно затихна. Още се усещаше в далечината, нагоре по улицата, но никой нямаше дето да му обърне внимание в момента точно.
  Оглеждайки се наоколо, лидера на групата започна да преценя ситуацията. Имаше трима други, като Каруничи, които се бяха отървали със средни или малки щети. Останалите обаче си бяха за спешна помощ.
  - Отваряме сенкаймон за да се евакуират тежко ранените.- отсъди Икон, призовавайки портата към Сейрейтей. Скоро от там дойдоха две шинигамита, отговорни за въпросната евакуация и също носейки бинтове и лекарства за тези, които щяха да продължават с мисията.
  ***

  Още с първата крачка в човешкият свят, Йору веднага усети всевъзможни видове реатсу във всички посоки. Хора, холоу, шинигами - пълна каша. В далечината към центъра на града пък се усещаше и някакъв огромен източник на енергия, отличавайки се даже из целият този духовен хаос.
  Секунда по-късно, от съседната пресечка се чу голям взрив и алармите на множество коли, задействали се заедно с него. Усещаше се реатсуто на множество шинигамита там.
  От противоположната страна пък се усещаха група холоус, доближаваща се все повече.
  Канма вече бе потеглил нагоре, към мястото на въпросната експлозия.
  - Каквото и да правим, единият върши действието, а другият се крие и наблюдава.- започна да говори той. - Ако нещо се случи и скрилият се прецени, че не може да помогне, задължението му е да избяга.- Информацията бе най-важното нещо, за членовете на 2ри отряд и съответно си бе правило между тях, доставянето й да се поставя на първо място пред живота на който и да е.

  Re: Главната улица

  Писане by Карасу Каруничи on Чет Май 04, 2017 11:33 am

  Карасу излетя от експлозията понасяйки не малко щети.Беше се измъкнал с по-леки наранявания в сравнение с другите,но въпреки това бе замаян за определен период.Когато се ориентира видя всичкото случващо се около него.Много от събратята му бяха в тежко състояние,а дори и офицерът беше тежко ранен.Явно наистина си заслужаваше поста,след като успявашеда бъде в съзнание с тези рани.За щастие не бе изпуснал занпактоуто си благодарение на силния си захват върху дръжката.След като вече бе горе-долум в адекватно състояние се приближи до офицера и каза ядосано:
  -А защо никой не каза,че имало някакъв капан и ни остави така на сляпо?В момента броя ни намяла драстично,а поовината ти тяло е станало на въглен.За малко целият отряд да си отиде!-Карасу си беше изпуснал нервите,когато видя какво се бе случило от невнимание.Продължи да вика,не само поради яростта си,но и заради заглъхналите му уши от експлозията-Още 1 такъв удар и няма да има кой да ни прибере,ще станем храна за тези твари...такива неща се споделят,не се пазят за ,,изненада"!
  След като видя най-близкия медик носещ лекарства,той му извика да се приближи и да превърже охлузванията и местата,които имаха нужда от превързване,за да може шшинингамито да продължи своята мисия във възможно най-добро здраве,поне колкото му позволяваше ситуацията.
  avatar
  Сора

  Брой мнения : 27

  Re: Главната улица

  Писане by Сора on Чет Май 04, 2017 5:07 pm

  Цялата инерция, която Сора бе набрал рухна за секунди, всичките действия, които извърши бяха успешни, но реално погледнато нищо не се случи. Шаккахото и Хайнавата бяха напълно безполезни.
  Каори явно започваше да става сериозна щом извади занпактото си, ситуацията при момчето обаче бе малко по-различна, неговата физическа сила не беше кой знае каква и реално се опасяваше, че дори да направи същото нещата щяха да станат по-зле от колкото реално са в момента.
  Нищо не пречеше обаче да се опита, без това главното оръжие, което ползваше бе каунтърнато от холоу-а.
  "Какво може да се обърка, най-много да изям малко бой." подсмихна се леко Сора, след което направи две пъргави крачки встрани, след което с едно бързо движение извади занпактото си, стисна силно ръкохватката ( YAS ), вдигна острието във въздуха и се опита да разсече пипалото на холоу-а на две.
  Шансовете му не бяха кой знае какви, но изборите за дадената ситуация не бяха много големи.
  avatar
  Хираи Йору

  Брой мнения : 12

  Re: Главната улица

  Писане by Хираи Йору on Чет Май 04, 2017 5:35 pm

  Вятърът си играеше с дългите червени коси на шинигамито, обрамчващи бледото й лице. Ехидна усмивка се бе изписала на лика й. Усещаше енергийната мощ от купищата реатсу в района. Първото правило на 2-ри отряд гласеше, че информацията, която се предостави, е по-важна от живота на служещите шинигамита. Канма със сигурност бе по-опитен от нея и въпреки пулсиращото желание да се впусне във вихъра на битката да бе огромно, Йору знаеше, че по-мъдрото решение е да седи и наблюдава от сенките. В случай, че Канма-сан се намереше в трудна ситуация, Хираи щеше да се включи, с цел да изравнят силите. Не би помогнала на човек в беда, но положително да завършат мисията си, бе приоритет на червенокосата жена.
  - Предполагам, че предпочитате скришом да наблюдавам от сенките, в такъв случай? - дяволито подметна Йору, плътно следвайки своя колега. Беше изключително любопитна как ще протече първият й сблъсък с човешкия свят, какво по-добре от това да се впусне в тази надпревара?


  Последната промяна е направена от Хираи Йору на Пет Май 05, 2017 11:22 am; мнението е било променяно общо 1 път
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: Главната улица

  Писане by Ранс on Чет Май 04, 2017 9:14 pm

  Холоула уви имаше твърде дебела кожа, даже и на пипалата си, че да може Сора да го отреже успешно. Меча на шинигамито се заби повърхностно в кожата, като брадва в дебел дънер и повече не помръдна навътре. Поне не му се наложи да се пъне да го изважда, тъй като въпросното пипало замахна отново, удряйки и запращайки младежа няколко метра назад, заедно със занпактото.
  /20 щети/
  - Сора, ела за този. Дебелия после ще го пребия!- Викна Каори, предлагайки да се фокусират отново двамата по човекоподобният холоу, а пипалата на дебелака да ги избягват просто за момента.
  Тогава, овена се телепортира зад нея, хващайки я за кръста. Преди да е успял да продължи действието си обаче, тя се извъртя, забивайки му лакътя си в маската, а след това го изрита назад. Сега той се намираше точно между двете шинигамита, а дебелият холоу оставаше в страни от Сора.
  ***

  - Ти също беше там, като говорехме с раненият скаут. Ако знаехме какъв е точно капана, нямаше да се хванем в него.- отвърна офицерът на Карасу, напомняйки му, че реално информаторът им бе загубил съзнание преди да сподели нещо съществено.
  През това време, от сенкаймона влезе един нов шинигами, носещ емблемата на 4ти отряд. Бе нисък и със слабо телосложение, с руса къдрава коса и младолико лице. От далеч си личеше, че не бе от бойните типове.
  - Казвам се Такеши Сабуро. Предвид тежкото състояние на отряда ви, ме изпратиха да придружа тези от вас, които ще продължат с мисията.- представи се той, като моментално след това се захвана да третира изгаряният на Будо с хийлинг кидото си. - Ще останат белези, но поне ще можеш да се биеш.- обясни той. Уви, групата нямаха време да стоят тук с часове и да чакат Сабуро да ги изреди всичките. Веднъж щом бе приключил с повърхностното третиране по лидера, щяха да продължат напред.
  Каруничи междувременно си възвърна половината жизненост, щом си привърза раните. Въпрос на време бе нацяло да се оправи. Същото важеше и за останалите 3 обикновени шинигамита.
  ***

  - Ще се редуваме.- отвърна Ишидо, секунди след което направи знак да спрат, понеже бяха достигнали вече дестинацията си. Повечето от улицата пред тях изглежда бе разрушена, а в страни имаше група шинигамита, които биваха третирани и евакуирани през отворен сенкаймон.
  - Ти ще си този път действащата.- реши той с идеята, че да разпиташ няколко други шинигамита за ситуацията, бе подобаващо лесно за първата задача на червенокоската, като нов скаут.

  /Това е реално групата на Карасу. От следващите ви постове, вече може да интерактвате един с друг двамата./

  Sponsored content

  Re: Главната улица

  Писане by Sponsored content


   В момента е: Пет Яну 18, 2019 8:16 pm