Bleach Adventure Chronicles

  Мъгливата гора

  Share
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Мъгливата гора

  Писане by Ранс on Чет Май 11, 2017 12:00 am

  Намираща се от другият край на единият от възможните входове в стената, тази гора бе изникнала насред урбанизираните улици в Киото - дърветата и зеленината излизаха директно от асфалта и около изоставените коли и сгради, придавайки на околността пост-апокалиптичен вид. На всичкото, като навсякъде другаде, мястото бе покрито в лилава мъгла, правейки видимостта съвсем трудна, въпреки все още работещите лампови стълбове и други източници на нощно осветление.
  avatar
  Фушиги

  Брой мнения : 12

  Re: Мъгливата гора

  Писане by Фушиги on Чет Май 11, 2017 7:58 pm

  - Е, ще преям и ще стана трудноподвижен - възропта лисицата, но все пак се изправи, впил присвити зеници към новоизплюпените меноси. Заора с нокти в асфалта, току до нетипично изникналия стрък трева.
  - Само двамата ли сме, или очакваш подкрепление? - запита, след като мадамата не предприе нищо, а самодоволната усмивка цъфна на лицето й. Е, съмняваше се те двамата да бяха единствените играчи на полето - със сигурност в района пъплеше от още холоус, целящи да се сдобият с необходимата мощ да се издигнат нагоре в йерархичната стълбица, както и с шинигамита, доблестно дошли да се справят с проблема, застрашаващ човешкия род. Пустият централен енергиен източник заглушаваше сигналите, които инак щяха да му разяснят дали, и още колко присъствия вирееха около тях. Ушите му бяха все така наострени, а всеки нерв бе изопнат, адреналинът разтрисащ тялото му едва доловимо. Осъзнаваше, че мацката не му бе казала всичко; даже се бе разделила с минимална информация, скръндзата, но вече нямаше място за избор - беше направил своя, когато реши да я последва. След като се справеха с все още неизвестната нему задача, щеше да натисне повече и да изкопчи нужната информация - за Кутията, за гората, за мъглата, както и за всичките половинчати обяснения и назовавания на някаква ловна дружина, с които червенокосата бе отбила номера.
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: Мъгливата гора

  Писане by Ранс on Пет Май 12, 2017 9:46 pm

  - Само ние сме на този вход.- отвърна жената на въпроса, променяйки леко позата, в която стоеше облегната. Занимавала се е изглежда с други неща преди това, ако е имала време само един холоу да придърпа за помощ.
  Гилианите междувременно бяха започнали да си създават очакваната от тях разруха в далечината. Детайлите уви не се виждаха, поради стената, блокираща повечето от гледката.
  В следващият момент отзад се чуха стъпки и от мъглата се подаде човешки силует. Очевидно бе дошъл от центъра, а не от входа в стената, така че едва ли бе натрапник. Още по-странно, даже от близко нямаше никакъв облик, а продължаваше да е просто сенчеста фигура. Веднага червенокоската си хвана сапа и се запъти към него, просто сигнализирайки на Фушиги да изчака тук. До половин минута разговора им приключи, а силуета се стопи в земята.
  - Скоро ще си имаме гости от Седжокай.- спомена тя с дяволита усмивка, когато се върна. - Единият от тях е тайно на наша страна. Ще го познаеш по татуровката на лицето. Жалък страхливец е обаче и едва ли ще действа, освен ако не го изолираш сам с някои противник... пък ако искаш го игнорирай, все тая.- изглежда жената лично не не възнамеряваше да се занимава с потайните му тактики на предателя.
  avatar
  Фушиги

  Брой мнения : 12

  Re: Мъгливата гора

  Писане by Фушиги on Съб Май 13, 2017 3:22 am

  Ах, в какво се бе забъркал. Третираха го като послушен домашен пес, водеха потайни разговори току под носа му, а той продължаваше да се връзва на червенокосата мадама. Но пък любопитството му бе наострило метафоричните си сетива, попиващо и най-малката частица информация, до която се добереше. И ето, търпението му над това издевателство върху особата му, бе възнаградено. Хората на жената си имаха шпионин, при това ситуиран на доста неочаквано място. Лисицата изръмжа в знак на съгласие - ако щеше да се бие, трябваше да се докосне до животинското в себе си, и следователно да потуши човешкото, което щеше да бъде труднопостижима цел, продължаваше ли да се уповава на човешка реч. Нещо не му харесваше в описанието на шпионина; как един страхливец събира куража да работи за две страни? Със сигурност имаше нещо гнило в типажа, но без директно наблюдение Фушиги нямаше как да прецени на коя страна бе всъщност въпросният белязан, и дали случайно не въртеше и трета самоличност измежду двете. Е, в крайна сметка просто щеше да му отхапе гръкляна, или друга произволна телесна част, пък червенокосата му спътница и горската й компания щяха да си намерят нов вътрешен човек. За момента просто стегна бедрените мускули, готов да се хвърли при необходимост, или пък знак от жената; все пак тя бе осезаемо по-запозната от него в случващото се, и за момента сякаш бяха от една и съща страна на фланга, та нейните врагове, по неподозирани стечения на обстоятелствата, се бяха превърнали и в негови.
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: Мъгливата гора

  Писане by Ранс on Съб Май 13, 2017 6:33 pm

  И ето че до броени минути, от входа в стената излязоха 4 мъжки фигури. Първият от тях, вървящ най-напред, бе висок близо 2 метра, носещ масивна бойна брадва на гърба си. Другият тип точно зад него бе гол до кръста и без никакви оръжия. Най-отзад пък заедно се движеха стрелец с лък и някакъв друг мъж, с вериги омотани по двете ръце. Мъжа с веригите имаше рошава руса коса, жълта бандана на челото и черна татуровка на лицето, под формата на някакъв рунически надпис.
  - Нападай си който ти хареса.- каза червенокоската, пристъпвайки напред в полезрението на мъжете. - Йо, шибаняци. От тук нататък е забранен входа. Ако не се разкарате от погледа ми до няколко секунди, бъдете готови да ви пратя в гроба!- заплаши ги тя облягайки сапа си на рамо. Естествено мъжете не се вързаха и просто извадиха оръжията си, приготвяйки се за битка.
  Виждайки това тя се подсмихна доволно, затягайки хватката на оръжието си и моментално се изстреля напред, замахвайки вертикално. Атаката й обаче бе блокирана от противника с брадвата, а стрелеца от зад хукна надясно, отделяйки се малко от групата за да фланкне жената и изстреля стрела към торса й. Завъртайки се рязко, тя използва металната дръжка на сапа си като бухалка, парирайки стрелата, докато междувременно изрита мъжа с брадвата в коляното, събаряйки го моментно на един крак.
  Невъораженият мъж междувременно се затича към левият й фланк, готвейки се да я нападне от там.
  Този с веригите засега стоеше отзад, заемайки по-удобна позиция.

  /Yeah yeah I know, изречението с шибаняците е corny as fuck. Turns out, че в писмен формат трудно се правят импулсивни и гневни реплики. xD/
  avatar
  Фушиги

  Брой мнения : 12

  Re: Мъгливата гора

  Писане by Фушиги on Пон Май 15, 2017 1:29 am

  Мадамата си я биваше; за момент лисицата почуства странно облекчение, че все пак бе взел по-адекватния от предложените му избори, и се бе присъединил към нея. Поне за момента. Само времето щеше да покаже дали пътищата им щяха да се отделят, или да се оплетат още повече. Но за да се случи което и да било от двете, трябваше да останат живи. Не, че червенокосата даваше вид на човек, притесняващ се от битка двама на един, но може би рефлексите, а и свободните й крайници, щяха да стигнат лимита си, и да срещнат отпор в лицето на задаващия се без оръжие мъж. Липсата на оръжие навеждаше лисицата на мисълта, че може би мъжът бе експерт в близкия бой с ръце, което хем го устройваше - все пак за момента и самият той се ограничаваше до атаки в личното пространство на опонента, хем въпросният може и да беше много умел, и да го ступа хубаво. Пустият Източник на енергия пък заглушаваше реатсуто, но съдейки по това как мъжът с брадвата - може би главатарят на това парти от четирима, бе повален от ритник, Фушиги нямаше да бъде срамно изнесен като недоизпрани гащи. Все нещо трябваше да предприеме, а знанието, че мъжът с веригата бе именно шпионинът, беше мимолетно успокоение; бяха ли верни думите на червенокосата му спътница, Фушиги можеше да фокусира почти изцяло разсъблечения си опонент, без да се страхува от верига увила се около тялото му. Макар че все щеше да си има едно на ум; или по-скоро едно ухо, наострено по посока на двойния агент.
  Зъбите му се оголиха, заора за момент с нокти, обтегна тялото си като струна, и се изстреля напред, към невъоражения мъж, целящ да скочи върху му, събаряйки го на земята, и така отмествайки го от траекторията му, видимо минаваща направо през жената. Може би в такава непосредствена близост щеше да усети реатсуто му, но дори и да не успееше, щеше да нагоди следващия си ход спрямо ответния удар, който евентуално щеше да получи. Слоят реатсу около кожата му щеше да намали евентуални физически щети, защото нямаше да има време да смени собствената си траектория във въздуха, и не бе ясно колко щеше да успее да отскочи настрани или парира, получеше ли отговор на собствената си атака по-бързо, от колкото можеше да си позволи да реагира. Хубаво, че поне пичагата си бе забравил тениската някъде; или пък бе дошъл да сваля мадами. Как да е, впиването на зъби в гола плът винаги бе по-интересно, по-ефективно и опасно, и не включваше заседнал плат измежду зъбите.
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: Мъгливата гора

  Писане by Ранс on Вто Май 16, 2017 1:52 am

  Забивайки се право в голият до кръста мъж, Фушиги успешно го изненада и повали на земята, захапвайки го за лявата ръка, с която той се опитваше да се предпази инстинктивно.
  /20 щети/
  Секунда след това, мъжа заби десен юмрук в лисичия торс, изхвърляйки го в страни от себе си и изправяйки се на крака.
  /5 щети поемаш/
  От раната на ухапаната му ръка започна да тече неестествено голямо количество кръв, събираща се всичката на малка локва в земята.

  През това време, червенкоската продължаваше да се занимава да парира и контрира атаките на двамата си противници, без никоя страна да надделява особено много над другата за момента. Предателят пък от време на време уж замахваше с някоя от веригите по нея, но атаките му все за малко я пропускаха. Както жената бе предупредила, едва ли той щеше да вземе някакво значително действие, докато всичките от групата му са наоколо.
  avatar
  Фушиги

  Брой мнения : 12

  Re: Мъгливата гора

  Писане by Фушиги on Сря Май 17, 2017 11:58 pm

  Дали голямото количество кръв бе някаква уловка, или просто опонентът му имаше проблеми със съсиреците? Чудатости всякакви, но макар и отблъснат - както бе очаквал, Фушиги нямаше време да анализира ситуацията. Червенокосата мадама още беше жива, което за момента бе достатъчно знание на лисицата; имаше си своя работа за гледане. И щеше да използва момента, защото опонентът му може би инстинктивно щеше да натисне кървящата рана със свободната си ръка, в опит да обуздае кръвотечението, или най-малкото все още щеше да е дезориентиран от неочакваната атака, дошла под формата на силно изтласкване. Щетите, които самата лисица бе поела нямаше да го спрат, затова в момента, в който усети как задните му крака докосват асфалта, използва насъбралата се инерция, и като пружина се изстреля напред, обратно по посока на опонента си. Изглеждаше сякаш планираше да атакува челно, но всъщност в последния момент щеше да свърне настрани, заобикаляйки опонента си и излизайки му в гръб. Щеше да загуби част от инерцията си в тази маневра, но пък ако опонентът му бе достатъчно бърз - както се очакваше, щом се намираше на такова място, сигурно също щеше да отреагира бързо и да се обърне, готов да поеме атака отстрани, или отзад. Случеше ли се това, Фушиги щеше да използва своето сонидо, за да смени позицията си отново, целящ не само да обърка противника, но и да открие вратичка в защитата му, която да използва за да се нахвърли с наточени зъби и нокти, като главната цел бе гръкляна на опонента. А окажеше ли се, че го надценява стабилно, веднъж щом излезеше зад гърба му, вместо да го затормозява с допълнителни маневри, направо щеше да се хвърли върху му, готов да го разкъса. Планираше да нанася поражения неуморно, защото липсата на оръжие на опопонента го навеждаше на мисълта, че може би тялото му бе неговото оръжие. А нямаше как да използва оръжието си ефикасно, щом то поемаше щети.
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: Мъгливата гора

  Писане by Ранс on Чет Май 18, 2017 8:24 pm

  Още докато Фушиги бе започнал да заобикаля врага си обаче, локвата кръв се размърда изведнъж и създаде множество червени шипове, изстрелващи се във всички посоки около мъжа. Част от тях удариха лисичия холоу, отблъсквайки го метър назад. За щастие здравата му кожа го предпази от дълбоки рани.
  /Поемаш 10 щети/
  Веднага мъжа се затича към него, като стичащата се кръв по ръката му започна да се сформира около юмрука, обгръщайки го в тънък слой, наподобяващ червена ръкавица. Бе засилил юмрука си право към муцуната на животното, надявайки се да го удари там или където другаде може по тялото.

  /Тъй като действията ти се прекъснаха, преди да ти дойде шанса за сонидото, не си си изхабил реатсуто./

  Sponsored content

  Re: Мъгливата гора

  Писане by Sponsored content


   В момента е: Пет Яну 18, 2019 8:25 pm