Bleach Adventure Chronicles

  2ри отряд

  Share
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  2ри отряд

  Писане by Ранс on Чет Апр 13, 2017 2:33 am

  Базата на втори отряд се намираше на върха на висок хълм, предхождана от дълго стълбище, което трябваше членовете да изкачват и слизат всеки път. Върхът на стълбището директно водеше до двора на отряда - голяма равна арена, направена от жълти каменни плочки, в дъното на която беше входа към самата сграда.
  Интериорът вътре представляваше една единствена стая, разделена на две половини чрез високо преграждение от оризова хартия. Външната половина приличаше на доджо, с достатъчно празно място за няколкостотин човека да се съберат, а вътрешната бе обзаведена с елегантна черна масичка, възглавница за сядане до нея и множество стенописи, шарещи се по задната стена. На масата винаги имаше свещ, мастилница и четка за писане, а в страни на пода купчина скролове и печати.

  Тук обикновено можеше да се намери капитана на втори отряд - Сойфон.
  avatar
  Хираи Йору

  Брой мнения : 12

  Re: 2ри отряд

  Писане by Хираи Йору on Вто Май 02, 2017 11:01 pm

  Йору изправено крачеше по дългото вито стълбище; хладнокръвно изражение се мъдреше на лицето ѝ, а острият ѝ взор беше устремен право напред. Стигна върха без признаци на изнурение, като зорко огледа разлялата се пред очите ѝ картина: голяма равна арена, изградена от множество жълти каменни плочки. Малка, но доволно усмивка се изписа на бледото ѝ лице, когато си представи тренировките и двубоите, които щяха да ѝ предстоят именно тук. Самодоволна гримаса играеше на лицето ѝ когато пристъпи напред, като, същевременно, предпазливо надникна в помещението пред нея, надявайки се да завари невероятната СойФон.
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: 2ри отряд

  Писане by Ранс on Сря Май 03, 2017 12:07 am

  Вътре бе гробна тишина. Звука от всяка една стъпка, която новото шинигами правеше по дървеният под сякаш разваляше околното спокойствие и я изкарваше да изглежда, като натрапник. Помещението бе напълно безлюдно, с изключението на една единствена фигура, седяща на земята пред масичката в дъното, четейки някакъв свитък - именно Сойфон. Перфектният покой, в който се намираше тялото й през това време, караше човек да се чувства сякаш вижда илюзия. Факта, че от нея не се излъчваше и грам реатсу допълнително подпомагаше за това.
  - Новият член? Идеално.- каза тя с монотонно строг глас без даже да поглежда към Йору. След това настъпи отново тишина, давайки възможност на червенокоската да каже ако има нещо на ума.
  - Имаш работа. Излез на двора.- поставяйки свитъка обратно на масата, капитана се изправи и изчезна от погледна на момичето. Бе застанала отвън, в средата на арената, заедно с някакъв друг мъж. Емблемата на облеклото му показваше, че и той от 2ри отряд, а реатсуто, което излъчваше бе близо два пъти по-силно от това на Хираи. Имаше дълга синя коса, вързана на опашка и белег от изгаряне на вратът. Телосложението му бе сравнително слабо за мъж, може би заради ниският му ръст, а занпактото му стоеше привързано за гърба, вместо кръста.
  avatar
  Хираи Йору

  Брой мнения : 12

  Re: 2ри отряд

  Писане by Хираи Йору on Сря Май 03, 2017 1:47 am

  СойФон изключително много допадна на червенокосото шинигами, макар и самата тя да не би го признала открито. Монотонният ѝ, но строг глас, беше точно такъв, какъвто трябваше да е този на един капитан, поне в очите на Хираи. Ясен и къс, но своевременно красноречив. Доволна гримаса се изписа на лицето на Йору, след което особата ѝ грациозно пристъпи навън от залата. Не искаше да нарушава идеалната тишина, но усещането на предстоящия спаринг, накара момичето да отприщи неописуеми за нея емоции. Тялото ѝ потрепваше едва-доловимо: беше екзалтирана. Това не се случваше често, почти никога – но сега беше различно. Академичните ѝ тренировки бяха приключили блестящо и, ако сега щеше да настъпи иситинският тест, тя искаше да бъда готова.
  - Името ми е Хираи Йору. За мен е удоволствие да съм член на вашия отряд. – хладно се представи червенокосата, събирайки дланите си в слабо-свити юмруци, сформирайки лек поклон. Изправи глава доволно, като бавно, с плавни кръгови движения, се приближи на безопасна дистанция от мъжа и СойФон. Все още не знаеше какво беше „работата“ ѝ, но не желаеше да я хванат неподготвена, още от първите минути. Намираше се достатъчно близо за разговор, но и на достатъчно разстояние, в случай на изненадваща атака. Преценяващо премери синекосия мъж с поглед, като обърна особено внимание на местоположението на занпактото му. „Интересно...“. Дали щяха да я изпратят на първата ѝ мисия, или първо щяха да тестват бойните ѝ умения, Йору можеше само да гадае.
  avatar
  Ранс

  Брой мнения : 242

  Re: 2ри отряд

  Писане by Ранс on Сря Май 03, 2017 2:24 am

  Без да казва нищо, Сойфон се обърна на другата страна, изваждайки черен свитък от изпод капитанското си хаори. Разпъвайки го на земята с едно плавно движение, тя зачете някакво заклинание от него. Не след дълго свитъка засия и над него се образува малък сенкаймон.
  - Аз съм 12то място офицер на отряда, Канма Ишидо.- представи се мъжа през това време. - Не е по протокол, но първата ти мисия ще бъде с мен в човешкият свят.- започна да обяснява той, въвеждайки червенокоската в ситуацията. - Киото е в статус на паника. Нещо голямо се случва там, а малкото свободни скаути, които имахме да изпратим не са се върнали все още, с изключение на един, чиито живот е в опасност и се третира от 4ти отряд в момента.- мисията вече започваше да става ясна.
  - Имате 1 час. Искам детайлна информация за ситуацията.- заповяда Сойфон, съкращавайки обяснението на Канма и изчезвайки пред очите им веднага след това. Славно си бе, че капитаните на първи и втори отряд са винаги изключително заети - явно слуховите бяха верни.

  Ако Йору имаше някакви въпроси, то сега бе момента да ги задава.
  /Ако не възнамеряваш да отлагаш по някаква причина влизането в човешкият свят, можеш да си пишеш поста направо в главната улица./
  avatar
  Дизаар

  Брой мнения : 1

  Re: 2ри отряд

  Писане by Дизаар on Пет Юни 09, 2017 9:11 pm

  Днес бе денят. Денят, който Дизаар очакваше с голямо нетърпение от няколко седмици насам. От днес той бе най младият член на отрядът, който го очарова най много през последните месеци.
  Момчето знаеше къде трябва да ходи когато постъпи във втори отряд ,понеже бе прекарал доста време в разговори с учителите по бойни изкуства, който бяха идвали на изнесени упражнения в академията. Затова Диз вървеше с изправена глава и уверен поглед напред към главната сграда на Втори отряд. Бяха му дали съвета още щом прекрачи в територията на отряда да потърси Капитана или Лейтенанта и да се представи. Той не се оглеждаше много понеже бе запомнил обяснението как и от къде да стигне най бързо до сградата. И така крачка след крачка той стигаше все по близо.
  / Ако стигам без проблеми до нея/
  Когато Дизаар стигна до сградата на лицето му се появи една лека усмивка и прекрачи прагът и с мисълта, че трябва да попита първия срещнат къде може да намери Капитан Сой Фон или Лейтенант Омаеда.
  avatar
  Гримулф

  Брой мнения : 42

  Re: 2ри отряд

  Писане by Гримулф on Пет Юни 16, 2017 11:25 am

  Първият срещнат се оказа Омаеда, който носеше огромна купчина дървени дъски. Сигурно държеше поне 20на дъски с размерите на педя. Очевидно се затрудняваше с тях и дори не забеляза новака, взимащ завоя.
  Последва сблъсък и двамата се проснаха на задниците си. Омаеда не изглеждаше никак доволен.
  - Дееееейбаа!! - извика Лейтенанта и потърка задника си.
  - Внимавай, къде ходиш бе! Да не си за първи път тук?!
  Първото впечатление на лейтенанта за новият член на отряда, изглежда не бе много позитивно.
  - Чакай.... ти кой си? - изглежда Омаеда най-накрая успя да фокусира новобранеца и най-накрая му зададе нормален въпрос.


  _________________
  Wolfie is hunting you.

  Sponsored content

  Re: 2ри отряд

  Писане by Sponsored content


   В момента е: Пет Яну 18, 2019 8:45 pm